Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 583
 İndirme 172
Rusya’nın Soğuk Savaş Sonrası Orta Asya’da Kültür Politikaları Üzerinden Hegemonya Kurma Çabaları
2019
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

ÖZET Makalenin ana konusu, Rusya Federasyonu’nun her dönemde önemli olduğunu belirttiği, zamanı geldiğinde ‘’Arka Bahçe’’- diye değerlendirdiği, Orta Asya bölgesinde kültürel politikalar uygulayarak bölgede ağırlığını koruması üzerinedir. Orta Asya bölgesinde diğer lider devletlerin (ABD, Çin, Fransa, Almanya vs.) de sık sık ‘’yumuşak güç’’ politikası aracını kullanarak gerçekleştirdiği uygulamalarına denk gelinmiştir. Lakin bölge üzerinde ta Çarlık Rusya’sı döneminden itibaren hem idari hem de siyasi ilişkilerinin olması ve bölge halklarının Rusya’nın zengin kültürel geçmişine hayranlık duymaları, RF’nu için bir hayli avantaj sağlamıştır. Orta Asya’daki Rusya çıkarlarının temeli, Rusya ile bölge ülkeleri arasındaki siyasi, ekonomik alanda, savunma ve güvenlik alanında olduğu kadar kültürel ve dil alanındaki özel ilişkilerin korunmasıdır. Güvenlik, öncelikli olmakla beraber, Rusya ekonomik ve siyasi bir entegrasyon politikası izlemektedir. Orta Asya ülkeleri bir zamanlar Sovyetler Birliği’nin bir parçasıydı, ama şimdi başka bir örgütlenme çerçevesinde (BDT) tekrardan birleştirilmiştir. Günümüz modern dünyasında siyasetin yanısıra milletler kültürel alanda da bir diplomasi ilişkisindedir. Devletler işbu kültür alış verişini, her ne kadar farkında olsalar da olmasalar da tıpkı yaşayan bir organizma gibi gündelik hayatımızın parçası haline gelmiş durumdadır. Kültür diplomasisini yumuşak güç kavramı kapsamaktadır. Bir devlet değerlerinin, bilgisinin, mutfağının, müziğinin, folklorunun kısaca söylemle o devleti içerisindeki toplumu var eden değerleri başka ülkenin insanlarına tanıtılması ve ulaştırılmasıdır.

Anahtar Kelimeler:

Russia's efforts to establish hegemony over cultural policies in Central Asia after the Cold War
2019
Yazar:  
Özet:

The main topic of the article is on the preservation of its weight in the region by implementing cultural policies in the region of Central Asia, where the Russian Federation points out that it is important in every period, where it is considered "the back garden" when it comes to time. In the region of Central Asia, the practices of other leading states (US, China, France, Germany, etc.) are often compared to the practices of the “soft power” policy tool. However, having both administrative and political relations in the region since the Tsarish Russian period and admiring the rich cultural history of Russia by the people of the region has provided a lot of advantage for the Russian Federation. The foundation of the interests of Russia in Central Asia is the preservation of the private relations between Russia and the regional countries in the political, economic, defence and security field as well as in the cultural and linguistic field. While security is a priority, Russia is pursuing an economic and political integration policy. Central Asian countries were once part of the Soviet Union, but now are reunited within another organizational framework (BDT). In today’s modern world, as well as politics, nations are in a diplomatic relationship in the cultural field. The states have become part of our daily life, even though they are aware of this culture, as a living organism. The concept of cultural diplomacy includes the concept of soft power. The value of a state, the knowledge, the cuisine, the music, the folklore, in short, is the introduction and transmission of the values that exist in the society within that state to the people of another country.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.554
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)