Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 43
 İndirme 16
A Comparison Of Two Literary Theories: Psychoanalysis And Archetypal Criticism
2019
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Edebiyat teorileri, eserleri algılamadaki farklılıklara rağmen edebi eserlerin daha iyi anlaşılmasını ve sağlıklı bir şekilde yorumlanmasını sağlar. Bu amaçla, bu teorileri uygulayanlar belirli bir amaç için bu teorilere özgü yöntemler kullanırlar. Bir edebiyat eleştirmeni, temaları, karakterleri, tarihi arka planı, sosyal ve kişisel ilişkileri gibi bir eserdeki bazı unsurları tartışabilir. Edebi eleştiri, edebi bir eseri okurken, eserin dışına çıkarak onu yorumlamaktır. Özetle söylemek gerekirse, eleştiri teorileri yorumlama yöntemleri olarak kullanılırlar. Edebi eserlerde, eserin, yazarın ve hatta bireysel okuyucunun iç dünyasının daha derin bir şekilde anlaşılmasına olanak sağlayacak ipuçları olabilir. Bu teoriler sayesinde, okuyucular daha derine inme ve bakış açılarını değiştirme şansına sahip olabilirler. Bu çalışmada Sigmund Freud tarafından ortaya konulan psikanalitik eleştiri ile Freud'un öğrencilerinden Carl Gustav Jung'un arketipçi eleştirinin benzerlikleri yanı sıra farklı yönlerini incelemeyi amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.612
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)