Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 36
 İndirme 13
ÖZÜRLÜ ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNİN TOPLUMSALLAŞMA SÜREÇLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA -ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ-
2010
Dergi:  
Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özürlülük sosyolojisi (sociology of disability), özürlü öğrenciler ve özellikle özürlü üniversite öğrencileri ile ilgili Türkiye’de yapılan bilimsel çalışmalar gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında oldukça azdır. Bu boşluğun doldurulmasında katkısı olabileceği düşünülen bu araştrma Erciyes Üniversitesi öğrencileri örneğinde özürlü öğrencilerin karşılaştğı eğitsel ve psiko-sosyal problemlerin tespit edilmesi ve onların toplumsallaşma süreçlerinin analizini hedeflemektedir. Türkiye’deki özürlü araştrmalarında ağırlıklı olarak özürlülerin sorunları ve çözüm yolları üzerinde durulmakta olduğu tp, halk sağlığı, psikoloji gibi alanlarda özürlüler ile ilgili birçok çalışmanın yapıldığı ancak onların psiko-sosyal yönleri ihmal edilmiş olduğu görülmektedir. Bu bağlamda özürlüler ile ilgili sosyolojik çalışmaların son derece sınırlı olduğunu belirtmek gerekmektedir. Çalışmanın bu açıdan da alana katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu alanda Esra Burcu’nun Özürlülük Kimliği ve Etketlemenin Kişisel ve Sosyal Söylemleri ile Üniversitede Okuyan Özürlü Öğrencilerin Sorunları: Hacetepe Beytepe Kampüsü Örneği adlı çalışmaları sosyolojik anlamda Türkiye’de yapılan önemli çalışmalar olarak ifade edilebilir

Anahtar Kelimeler:

an example of a research erciyes university on the socialization processes of the disabled university youth
2010
Yazar:  
Özet:

disciplined sociology of sociology of examples of disabled students and scientific studies in turkey especially related to apologized college students it is quite less than when compared with advanced countries that may be a contribution to the filling of this gap, which is considered to be the students of the university of the intercomma erciyes e.g. educational and psychosocial problems of disability students it aims to detect and analyze the processes of their socialization, such as tp public health psychology, which is mainly focused on problems and ways of solution of disability in turkey. there are many studies related to apologized in areas but their psychosocial aspects are seen to be neglected in this context related to disability should be noted that sociological studies are extremely limited it is thought that the work will contribute to this field. the problems of the disabled students studying at the university with the personal and social interviews of the disabled identity and elaboration of esra bushing and the problems of the psyche in the piletepe beytepe the important work of the campus in sosyological sense in turkey can be expressed as studies

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.364
Atıf : 3.445
Toplum Bilimleri Dergisi