Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 854
 İndirme 59
ÖNYARGI KAVRAMI VE MEDYADA KADIN TEMSİLİNE İLİŞKİN ÖNYARGILAR
2019
Dergi:  
Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi (sbedergi)
Yazar:  
Özet:

Halk arasında “peşin hüküm” olarak nitelendirilen önyargı, günlük söylemlerimizde yer alan gerçeklerden uzak dayanıksız yargıları ifade etmektedir. Toplumsal yaşamın birçok alanında kendisini gösteren önyargılar, medya temsillerinde de sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Medya kuruluşları; kişileri ve olayları temsil biçimiyle toplumdaki değer yargılarını şekillendirmekte, amaçladığı yönde tutum ve kanaatlerin oluşmasına katkıda bulunmaktadır. Medyanın bireylerin düşünceleri ve değer yargılarının oluşmasında ve şekillenmesindeki gücü göz önüne alındığında, kitle iletişim araçlarının cinsiyetçi söylemler üreterek, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini normalleştirdiğini söyleyebiliriz. Kitle iletişim araçlarında kadının nasıl temsil edildiği konusu da bu bağlamda önem taşımakta, toplumsal cinsiyet kalıplarının belirlenmesinde etkili olmaktadır. Gazetelerin kadını temsil şekli, atılan manşetler, kadın haberlerinde kullanılan fotoğraflar kadının toplum içindeki yerinin ne olduğu, dolayısıyla toplumsal cinsiyet kalıpları hakkında bizlere fikir vermektedir. Çalışmada önyargı kavramı ve medyada rastladığımız önyargı biçimleri ele alınarak, kadınlara ilişkin önyargılı medya temsilleri üzerinde durulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

PREVIOUS PREVIOUS PREVIOUS PREVIOUS PREVIOUS PREVIOUS PREVIOUS PREVIOUS PREVIOUS
2019
Yazar:  
Özet:

The prejudice, which is called the “successful judgment” among the peoples, represents unresistant judgments far from the facts in our daily speeches. Prejudices that show themselves in many areas of social life often appear to us in the media representations. The media organizations, in the form of representation of persons and events, form the values of judgments in society, contribute to the formation of attitudes and claims in the direction they aim. Given the power of the media in the formation and formation of individuals' thoughts and values judgments, we can say that mass communications means normalize social gender inequality by producing gender speech. The topic of how the woman is represented in the mass media is also important in this context, and it is effective in determining social gender patterns. The form of the women’s representation of the newspapers, the scratches thrown, the photos used in the women’s news give us an idea of what the place of the woman in society is, and therefore the social gender patterns. The study discusses the concept of prejudice and the forms of prejudice we find in the media, focusing on prejudice media representations about women.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi (sbedergi)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 56
Sosyal Bilimler Elektronik Dergisi (sbedergi)