Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 27
FİNANS KURULUŞLARINDA GRİ İLİŞKİSEL ANALİZ YÖNTEMİ İLE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PERFORMANSI DEĞERLENDİRMESİ: TÜRKİYE BANKACILIK SEKTÖRÜNDE UYGULAMA
2019
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Günümüzde meydana gelen küresel gelişmeler ve artan teknoloji sayesinde finans kuruluşları içerisinde yer alan bankacılık sektöründe sürdürülebilirlik kavramının önemi artmıştır. Bankaların sürdürülebilirlik açısından varlıklarının sürdürülebilir hale getirilmesi birtakım sorumlulukları ortaya çıkarmıştır. Bankaların bu sorumluluklar içerisinde sosyal, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik performanslarının son derecede önemli olmasına neden olmuştur. Bankacılık sektöründe gerçekleşen faaliyetler neticesinde bankaların sürdürülebilirlik raporlamalarında GRI4 (Küresel Raporlama Girişimi) verilerine yer verilmiştir. Bu kapsamda Türkiye’de bulunan 14 bankanın sürdürülebilirlik performanslarının değerlendirilmesi amacıyla daha önce oluşturulan GRI4 (Küresel Raporlama Girişimi) verileri kullanılarak Gri İlişkisel Analiz Yöntemi ile belirlenen 31 adet değişken doğrultusunda bankaların; sosyal, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik performansları değerlendirilmiştir. Bu Çalışmada; Sosyal değişkenler için, personel sayısı, düzenlenen eğitim sayısı, eğitimlere katılan personel sayısı ve eğitime yapılan yatırım tutarları gibi değişkenlere; çevresel sürdürülebilirlik için; bankaların şube sayısı, bakım-onarım giderleri, enerji ve haberleşme gibi değişkenlere yer verilmiştir. Ekonomik sürdürülebilirlik değişkenleri için ise karlılık oranları, büyüme oranları, süreklilik oranları ve gelir/gider yapılarına ait değişkenlerden yararlanılmıştır. Çalışmanın sonucunda, 2018 yılı sosyal sürdürülebilirlik açısından; 14 bankanın 2018 yılına göre şube sayılarını çok fazla artırmadığı, yapılan eğitim sayıları ve eğitime yapılan yatırımlardan dolayı personel sayılarının fazla olmadığı ve kurum içi personele verilen eğitimlerin önemine daha fazla hassasiyet gösterilmesi ile personel alımının az olduğu gözlemlenmiştir. Çevresel sürdürülebilirlik açısından; 14 banka içerisinde en iyi performansa sahip banka Akbank olurken en kötü performansa sahip banka özel sermayeli bankalardan Türk Ekonomi Bankası olmuştur. Ekonomik sürdürülebilirlik açısından; 14 banka içerisinde en iyi performansa sahip banka Türkiye İş Bankası olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

FİNANS KURULUŞLARINDA GRİ İLİŞKİSEL ANALİZ YÖNTEMİ İLE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PERFORMANSI DEĞERLENDİRMESİ: TÜRKİYE BANKACILIK SEKTÖRÜNDE UYGULAMA
2019
Yazar:  
Özet:

Thanks to today’s global developments and increasing technology, the importance of the concept of sustainability in the banking sector within the financial institutions has increased. Sustainability of the bank’s assets has led to a number of responsibilities. The bank’s social, environmental and economic sustainability performance in these responsibilities has made it extremely important. As a result of the activities in the banking sector, the GRI4 (Global Reporting Initiative) data is included in the sustainability reports of the banks. In this context, the results of the sustainability performance of 14 banks in Turkey have been evaluated in accordance with the data used by the GRI4 (Global Reporting Initiative) for the purpose of assessing the sustainability performance of 14 banks in Turkey, according to the 31 variables identified by the Grey Relational Analysis Method. This study included variables such as social variables, the number of staff, the number of organized training, the number of staff participating in the training and the amount of investments in the training; for environmental sustainability; the number of branches of banks, maintenance and maintenance costs, energy and communication. For economic sustainability variables, the profitability rates, growth rates, continuity rates and income / expenditure structural variables have been benefited. According to the study, in terms of social sustainability in 2018, 14 banks did not increase their branches much compared to 2018, the number of staff was not excessive due to the number of training and investments in training and more sensitive to the importance of training given to the staff within the institution, and the number of staff recruitment was less. In terms of environmental sustainability, the bank with the best performance in 14 banks is Akbank, while the bank with the worst performance is the Turkish Economic Bank. In terms of economic sustainability, the bank with the best performance among the 14 banks was the Turkish Business Bank.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 376
Turkish Studies Economics, Finance, Politics