Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 86
 İndirme 31
Türk Bankacılık Sektöründe Karlılık ve İstihdam İlişkisi Üzerine Ekonometrik Bir Analiz
2019
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Bankalar sadece mevduat toplayıp kredi veren kurumlar olmaktan çıkıp, yaptıkları faaliyetler ile neredeyse toplumun tamamını etkileyen kurumlar haline gelmişlerdir. Günümüzde Bankacılık sektörü ekonomik sistem içerisinde var olan en önemli aktörlerden biri olarak görülmektedir. Bu nedenle toplumun Bankacılık sektöründen beklentileri de benzer şekilde değişim göstermiştir. Özellikle son yıllarda Türk Bankacılık sektörü sahip olduğu yüksek karlılık düzeylerine rağmen faiz oranları ve istihdama sınırlı katkı gibi birçok başlıkta eleştirilmektedir. Bankacılık sektörü yapısı gereği diğer sektörlere kıyasla toplam istihdama katkı açısından oldukça sınırlı bir yere sahiptir. Bu durumun temel nedeni şüphesiz ki sektörün sahip olduğu sermaye yoğun yapıdır. Gelişmiş ülke ekonomilerinde Bankacılık sektörünün toplam istihdam içerisindeki payının %1 ile %10 arasında bir değer aldığı görülmektedir. Türkiye’de ise söz konusu oranın %1’ler düzeyinde olması sektörün taşıdığı istihdam potansiyelinin bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Bu çalışmada Türk Bankacılık sektöründe yaratılan istihdam ile Bankacılık sektörü karlılığı arasındaki ilişkinin tespiti için 1986 yılı ile 2016 yılları arasında yıllık veriler kullanılarak regresyon analizi gerçekleştirilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre Bankacılık sektörü karlılığı ile sektörde yaratılan istihdam arasında istatistikî olarak anlamlı ve pozitif yönlü bir ilişki tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Bankacılık, Karlılık, İstihdam, Zaman serisi analizi

Anahtar Kelimeler:

Türk Bankacılık Sektöründe Karlılık ve İstihdam İlişkisi Üzerine Ekonometrik Bir Analiz
2019
Yazar:  
Özet:

Banks have gone out of being only deposits gathering and lending institutions, and they have become institutions that have an impact on almost the whole society with their activities. Today, the banking sector is seen as one of the most important actors in the economic system. The expectations of the banking sector have changed in the same way. Especially in recent years, despite the high levels of profitability that the Turkish banking sector has, interest rates and employment limited contribution are criticized in many topics. The banking sector has a very limited position in terms of total employment contribution compared to other sectors. The main reason for this situation is undoubtedly the capital structure that the sector possesses is intense. In the developed countries, the share of the banking sector in the total employment is estimated to be between 1% and 10%. In Turkey, that rate is at the level of 1% can be seen as an indicator of the employment potential that the sector carries. In this study, a regression analysis was conducted using annual data between 1986 and 2016 to identify the relationship between the employment created in the Turkish banking sector and the profitability of the banking sector. According to the results obtained, a statistically meaningful and positive relationship between the profitability of the banking sector and the employment created in the sector has been established. Keywords: Banking, Profitability, Employment, Time Series Analysis

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 376
Turkish Studies Economics, Finance, Politics