Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 597
 İndirme 47
 Sesli Dinleme 8
NAMIK KEMAL’İN BİLİNMEYEN BİR ŞİİRİ
2019
Dergi:  
Turkish Studies Language and Literature
Yazar:  
Özet:

Namık Kemal, Tanzimat edebiyatının en önemli şairlerindendir. Nesir ve nazım alanında başarılı örnekler vermiştir. Türk edebiyatında eserleri etrafında edebî kişiliği değerlendirilirken her şeyden önce şairlik hüviyetiyle dikkatleri üzerine toplamıştır. Namık Kemal asıl ve ilk şöhretini de şiirlerine borçludur. Namık Kemal’in şiirlerine birçok edebiyat tarihi, antoloji, araştırma kitapları ve şiir mecmualarından da ulaşılabilmektedir. Mecmualar, Türk edebiyatının hemen hemen her dönemine kaynaklık eden önemli eserlerdir. Bunun yanı sıra mecmualar; şairlerin edebi kişiliklerinin belirlenmesinde, yarım kalmış bir eserin tamamlanmasında, metin karşılaştırmalarında, mahlası karışmış şairlerin şiirlerinin daha belirleyici olarak ayırt edilmesinde, dönem şiir zevklerinin farklılığını ortaya koyma gibi hususlarda fayda sağlamaktadır. Namık Kemal’in bütün şiirlerini bir kitapta toplayan Önder Göçgün’den hareketle şairin şiirleri; Namık Kemal’in El-yazması Sofya Şiirler Defteri, Namık Kemal’in Divânı’nın Ali Türkgeldi Nüshası, Muallim Cevdet Nüshası, Ali Emiri Nüshası, Fahri Bilge Nüshası, Türk Tarihi Kurumundaki Yazma Nüshalar, Tevfik Fikret Nüshası gibi kaynaklarda yer almaktadır. Bununla birlikte zaman içerisinde yapılan ilmi çalışmalar neticesinde Namık Kemal’in yukarıda belirtilen kaynaklar dışında bazı kaynaklarda da şairin yeni şiirlerine rastlamak mümkündür. Bu çalışmamızda Konya Koyunoğlu Müzesi Kütüphanesinde 13467 Numaralı Mecmua’da yer alan ve daha önce yayınlanmamış şiirini tanıtmaya çalışacağız. Dikkatle incelediğimiz bu şiirin dil-muhteva ve üslup olarak Namık Kemal’e ait olup olmadığını ortaya koymaya çalışacağız.

Anahtar Kelimeler:

The Unknown Story of Namik Kemal
2019
Yazar:  
Özet:

Namik Kemal is one of the most important poets of Tanzimat literature. He has given successful examples in the field of Nazi and Nazi. In Turkish literature, his works around literary personality were assessed, and he first of all gathered his attention with poetry. Namik Kemal owes his original and first fame to his poems. Namık Kemal’s poems can also be accessed from many literary history, antology, research books and poetry. The Mecmuas are important works that originate from almost every era of Turkish literature. In addition, the memories are beneficial in the determination of the poet’s literary personalities, in the completion of a half-lasting work, in the text comparisons, in the distinction of the poems of the mixed poems more determinantly, in the explanation of the differences in the poem enjoyment of the period. The poems of the poet with the movement from Önder Göçgün, which collects all the poems of Namık Kemal in a book; Namık Kemal's El-Writing Sofia Poetry Book, Namık Kemal's Divânı's Ali Türkgeldi Nüshası, Muallim Cevdet Nüshası, Ali Emiri Nüshası, Fahri Bilge Nüshası, Turkish Historical Institution's Writing Nüshalar, Tevfik Fikret Nüshası. However, as a result of the scientific studies conducted over time, it is possible to find the new poems of the poet in some sources, in addition to Namık Kemal's above-mentioned sources. In this work we will try to introduce the poem in Mecmua No. 13467 in the Konya Koyunoğlu Museum Library and not previously published. We will try to examine carefully whether this poetry we have studied belongs to Namık Kemal as a language-muhteva and as a slope.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Turkish Studies Language and Literature

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 748
Atıf : 279
2023 Impact/Etki : 0.088
Turkish Studies Language and Literature