Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 66
 İndirme 25
DARBE DÖNEMLERİNDE BASIN ALANINDA YAPILAN YASAL DÜZENLEMELERİN GAZETELERE YANSIMASI
2019
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de basın alanında yapılan yasal düzenlemelerin fazlalığı dikkat çekici boyuttadır. Basın alanına yasalar yoluyla bu kadar fazla müdahale edilmesi; iktidarların, medyayı devamlı olarak kontrol altında tutma isteğinin tezahürüdür. Bu düşünce, askeri darbe dönemlerinde daha ileri boyutlara taşınmış ve basın yayın faaliyetlerine yönelik çok sayıda yasal düzenleme hayata geçirilmiştir. Bu çalışma, askeri darbe dönemlerinde basına yönelik yasal düzenlemelerin gazetelerde temsilini konu edinmiştir. Çalışma ile gazetecilerin, bu olağanüstü dönemlerde hayata geçirilen yasal düzenlemelere karşı nasıl bir tutum ortaya koydukları, basın özgürlüğünü koruma adına hangi faaliyetleri gerçekleştirdikleri ve bu dönemlerde okuyucu desteği arayıp aramadıkları gibi sorulara cevap aranmıştır. Çalışmada, 27 Mayıs darbesi, 12 Mart muhtırası ve 12 Eylül darbesi dönemlerindeki yasal düzenlemeler ele alınmış, bu düzenlemelerin Milliyet, Akşam, Cumhuriyet ve Hürriyet gazetelerinde yansıtılma biçimleri incelenmiştir. Kaynak tarama yöntemi ile gerçekleştirilen çalışmada, gazetecilerin bu dönemlerde basın özgürlüğünü kısıtlayan kanunlara karşı yeterince mücadele etmediği, işverenlerin, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren yasalara karşı çıktığı ve yasa yapıcıların, kanunların yapım sürecinde, gazetecilerin fikirlerini dikkate almadığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

In the period of the war, the law of the people of the city has been rejected.
2019
Yazar:  
Özet:

The excess of legal regulations made in the press area in Turkey is remarkable. The so much interference in the press field is a manifestation of the power’s desire to keep the media constantly under control. This idea has been moved to further dimensions during the periods of military coup and a number of legal regulations for the activities of the press broadcasting have been implemented. This study focused on the representation of the legal regulations on the press in the periods of the military coup. The study has been asked for answers to questions such as how journalists have shown their attitude to the legal regulations implemented in these extraordinary periods, what activities they have carried out for the protection of the freedom of the press, and whether they have sought the support of the reader in these periods. The study discussed the legal arrangements in the periods of the May 27 coup, the March 12 coup and the September 12 coup, and examined the ways in which these arrangements were reflected in the National, Evening, Republic and Hürriyet newspapers. In the study by the resource scan method, it was determined that journalists did not fight enough against the laws that restrict the freedom of the press in these periods, that employers, journalists were against the laws that improved the working conditions, and that the lawmakers did not take into account the opinions of journalists in the process of making the laws.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 935
2023 Impact/Etki : 0.101
Turkish Studies Social Sciences