Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 94
 İndirme 35
Kentte Yaşayan Emeklilerin İyi Oluş Halleri: İstanbul Örneği
2019
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada kentlerde yaşayan 55 yaş ve üzeri bireylerin iyi oluşlarının cinsiyet, yaş, medeni durum, gelir ve spor yapma değişkenlerine göre farklılaşıp farklılaşmadığını ortaya çıkarmak amaçlanmaktadır. İstanbul ilinde Kadıköy, Maltepe, Beşiktaş, Üsküdar, Tuzla ilçe yerel yönetimlerin yaşlı veya emekli bireylere özel hizmet amaçlı işlettiği sosyal yaşam merkezlerinden 55 yaş üzeri 176 katılımcı ile kesitsel bir araştırma yapılmaktadır. Araştırma verilerini toplamak için psikolojik iyi oluş ölçeği ile kişisel bilgi formu kullanılmaktadır. Analizde SPSS 21 programından yararlanılmaktadır. Analizde bağımsız gruplar t testi ile tek yönlü varyans analiz tekniği (ANOVA) kullanılmıştır. Psikolojik iyi oluş ile cinsiyet, medeni durum, ev sahibi olma ve spor yapma durumu arasındaki ilişkiler bağımsız gruplar t testi tekniği ile; yaş grupları arasındaki ilişki ise tek yönlü varyans analizi tekniği (ANOVA) ile incelenmiştir. Katılımcıların psikolojik iyi oluşları ile cinsiyetleri arasında anlamlı fark bulunamamıştır (t=1,10; p>,05). Katılımcıların psikolojik iyi oluşları ile medeni durumları arasında evli katılımcılar lehine (t=2,39; p<,05); ev sahibi ya da kiracı olanlar arasında, ev sahipleri lehine (t=2,81; p<,05); düzenli spor yapan ya da yapmayanlar arasında spor yapanlar lehine (t=1,99; p<,05); istatistiksel olarak anlamlı fark bulunmuştur. 55-64 yaş grubundaki katılımcılar ile 75 yaş ve üzeri grubundakiler arasında, psikolojik iyi oluş puanlarında 55-64 yaş grubundakiler lehine (p<,05) istatistiksel olarak anlamlı fark tespit edilmiştir. Elde edilen bulgular literatür ışığında tartışılmış ve çeşitli önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The good condition of the retirees living in the city: Istanbul example
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to find out whether the well-being of people aged 55 and over living in cities vary according to gender, age, civic status, income and sports variations. In the province of Istanbul, Kadıköy, Maltepe, Beşiktaş, Üsküdar, Tuzla district local governments operate social life centers for the purposes of special service to elderly or retirement individuals with a total of 176 participants over the age of 55. Personal information forms with the scale of psychological well-being are used to collect research data. The SPSS 21 program is used in the analysis. In the analysis, independent groups have used one-way variance analysis technique (ANOVA) with the t test. Relationships between psychological well-being and gender, civil state, home and sporting state are studied by the independent group t test technique; the relationship between age groups is studied by the one-way variance analysis technique (ANOVA). There was no significant difference between the participants’ psychological well-being and gender (t=1.10; p>,05). There was a statistically significant difference between the psychological well-being of the participants and the civil conditions for the benefit of the married participants (t=2,39; p<,05); between the host or the rental, for the benefit of the host (t=2,81; p<,05); between the regular or non-sports for the benefit of the sportsmen (t=1,99; p<,05); statistically significant difference. Between participants in the 55-64 age group and those in the 75 and older group, a statistically significant difference was found in the mental well-being scores in favor of those in the 55-64 age group (p<,05) . The findings obtained were discussed in the light of literature and presented in various suggestions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 945
2023 Impact/Etki : 0.101
Turkish Studies Social Sciences