Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 37
 İndirme 19
ÖĞRETMENLERİN YENİLİKÇİ İŞ DAVRANIŞI DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ VE ÇEŞİTLİ DEĞİŞKENLERE GÖRE İNCELENMESİ
2019
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Yaşanan hızlı değişim ve gelişmeler, eğitim sektörünün dinamiklerini etkilemektedir. Endüstri 4.0’a insan kaynağı yetiştiren ve küresel pazarda rekabet edebilecek insanın özelliklerini tartışan eğitim sektörünün yeniliğe duyarsız kalması mümkün değildir. Yenilikçi davranışa sahip öğretmenler, fikir yaratabilecek ve okulun ilerlemesine katkıda bulunabilecek yaratıcı öğretmenler olarak görülmektedir. Yenilikçi iş davranışı sergileyen öğretmenler, öğrencilerin öğrenme sürecindeki yaratıcılıklarını yenilikçi öğretim ile ifade etmelerine yardımcı olarak, yeni stratejiler kullanarak, öğrencilerin farklı ihtiyaçlarını ve özelliklerini yanıtlayabilirler. Bu kapsamda bu çalışmanın amacı, öğretmenlerin yenilikçi iş davranışı düzeylerinin belirlenmesi ve çeşitli değişkenlere göre incelenmesidir. Çalışmada tarama modeli türlerinden genel tarama modeli kullanılmıştır. Çalışmanın örneklem grubunu İstanbul İli Küçükçekmece ilçesinde bulunan, 2017–2018 eğitim-öğretim yılında özel ve devlet okullarında çalışan 222 öğretmen oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak “kişisel bilgi formu” ve “yenilikçi iş davranışı ölçeği” kullanılmıştır. Verilerin analizinde tanımlayıcı istatistikler, T-Testi ve Anova Testine başvurulmuştur. Yapılan analizler sonucunda, öğretmenlerin yenilikçi iş davranışı düzeylerinin çok yüksek olduğu; özel okul öğretmenlerinin fikir üretme ve uygulama puanının, devlet okulu öğretmenlerine göre daha yüksek olduğu; yenilik, yenilikçi davranış ve yaratıcı düşünme konularında eğitim alan öğretmenlerin yenilikçi iş davranışı puanlarının, eğitim almayanlara göre daha yüksek olduğu bulunmuştur. Öğretmenlerinin yenilikçi iş davranışı düzeyleri çalışma yılına ve almış oldukları hizmetiçi eğitim sayısına göre farklılık göstermemektedir. Araştırma bulguları tartışılmış, eğitim sektörü ve araştırmacılar için önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Teachers’ innovative behavior levels are determined and evaluated according to varied values
2019
Yazar:  
Özet:

The rapid changes and developments are influenced by the dynamics of the education sector. It is impossible that the educational sector, which discusses the characteristics of a person who grows human resources to Industry 4.0 and is able to compete in the global market, remains insensitive to innovation. Teachers with innovative behavior are seen as creative teachers who can create ideas and contribute to the progress of the school. Teachers showing innovative business behavior can respond to the different needs and characteristics of students, using new strategies, helping students express their creativity in the learning process with innovative teaching. In this context, the purpose of this study is to determine the levels of innovative business behavior of teachers and to study them according to various variables. In the study, a general screening model from the scanning model types was used. The sample group of the study consists of 222 teachers working in private and public schools in the educational and educational year 2017-2018, located in the province of Istanbul. The research has used the “personal information form” and the “innovative business behavior scale” as a data collection tool. In the analysis of the data identifiable statistics, the T-Test and the Anova Test were applied. The analysis found that teachers’ innovative business behavior levels were very high; that private school teachers’ idea-making and practice score was higher than public school teachers; that teachers’ innovative business behavior score was higher than non-trained teachers. Teachers' innovative business behavior levels do not differ according to the year of work and the number of service training they have received. Research findings have been discussed, recommendations for the educational sector and researchers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.144
2023 Impact/Etki : 0.187
Turkish Studies Educational Sciences