Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 24
ÇOK PARTİLİ SİYASAL YAŞAMA GEÇİŞ SÜRECİNDE LİBERAL BİR TAVIR: AHMET EMİN YALMAN
2019
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Güncel siyaseti temel bir tercih olarak gündemine alan Türk aydını çok partili siyasal yaşama seçiş sürecinde süreç içinde hem tek parti sisteminin hem de kurulmaya çalışılan yeni siyasal düzenin ma-hiyeti hakkında etraflıca tartışmıştır. Falih Rıfkı Atay ve Necmettin Sadak gibi dönemin Kemalist düşünürleri tek parti yönetimini Türki-ye’ye özgü koşulların bir neticesi olarak değerlendirmişler ve çok partili siyasi hayatın nesnel koşullarını hazırlayan bir intikal safhası olarak görmüşlerdir. Bu Kemalist yaklaşıma mukabil liberal siyasi düşüncenin merkezinde yer alan Ahmet Emin Yalman tek parti reji-mini bürokratik güç merkezleri yaratarak demokratik bir gelişimin yolunu izole etmekle eleştirmiştir. Bunalımdan çıkış yolunu Ameri-kan sistemini temel alan bir yaklaşım ekseninde bireysel özgürlüğü genişleten liberal bir siyasal düzenin kurulmasında görmüştür. Bu sa-yede Türkiye’nin hem Sovyetler karşısında Batı kamuoyunu yanına alacağını hem de ekonomisini sistemli olarak geliştireceğini savun-muştur.

Anahtar Kelimeler:

A liberal gift in the course of a multi-party political life: Ahmet Emin Yalman
2019
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The current policy as a basic preference in the agenda of the Turkish leader has discussed the multi-party political life in the process of both the single-party system and the ma-hythesis of the new political order attempted to be established. As Falih Rıfkı Atay and Necmettin Sadak, the time’s Kemalist thinkers have considered the one-party administration as a result of the circumstances that are specific to Turkey and have seen it as an intical stage preparing the objective conditions of multi-party political life. Ahmet Emin Yalman, who is at the center of the liberal political thought that is capable of this Kemalist approach, has criticized the way of democratic development by creating single-party reji-mini bureaucratic power centers. He has seen the way out of the insurrection in the establishment of a liberal political system that expands individual freedom in the axis of an approach based on the American-blood system. He said that Turkey would both take the Western public in front of the Soviets and systematically develop its economy.

Anahtar Kelimeler:

A Liberal Attitude During The Transition To Multi-party Period: Ahmet Emi̇n Yalman
2019
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The Turkish intellectuals, who included the current politics within their agenda as their main choice, held extensive discussions about the nature of both the single-party system and the new political order to be established. Kemalist thinkers of the time, such as Falih Rıfkı Atay and Necmettin Sadak, regarded the single-party administ-ration as a result of conditions unique to Turkey and saw it as a tran-sition phase that prepared the objective conditions of multi-party po-litical life. Ahmet Emin Yalman, who was at the center of the liberal political thought that opposed this Kemalist approach, criticized the single-party regime for isolating the path of democratic development by creating bureaucratic power centers. He thought that the solution to the crisis was the establishment of a liberal political order that expanded individual freedom on the basis of an approach based on the American system. He argued that, by doing so, Turkey would both influence and pull the Western public opinion to its side against the Soviets and develop its economy systematically.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.740
Asos Journal