Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 48
 İndirme 24
KİMLİK TARTIŞMALARI BAĞLAMINDA SİVİL TOPLUM
2019
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Üzerinde yaşadığımız dünya, bireyleri bir yandan sosyal alana adapte etmek için benzeşmeye yöneltmekte, öte yandan bu benzeşik bireyler topluluğunda kendi biricikliklerini ortaya koymak için "ışıldamak" durumunda bırakmaktadır. Bu durum yüzyılımızda kimliğini arayan, kimliğinden memnun olmayan yahut kimliğini ortamına uygun halde inşa etmek isteyen bireylere yeni bir projelendirme alanı sunmaktadır. Diğer taraftan sivil olan ile siyasal olana yönelik henüz bir ayrımın yapılmadığı yüzyıllar öncesinden tınısını günümüze yayan sivil toplum kavramı, çağlar boyu sivil toplum üyesinin bir devletin mensubu olan yurttaş ile aynı anlamda kullanımına şahitlik etmiştir. Başka bir deyişle, bireylerin daha iyi bir hayat için mülkiyet, özgürlük, idare gibi konularda bir araya gelerek anlaşmaları, günümüzde sivil toplum alanına tekabül etse de, milattan önceye uzanan zaman dilimi boyunca bu alan, şimdilerde devlet olarak anılan yapının tesir alanına işaret etmektedir. Sivil toplum kavramı bu nedenle hem anlamsal, hem de toplumların demokratiklik düzeyine göre değişen işlevsel farklar göstermesiyle birçok toplumda paradoks yaratmaktadır. Çalışmanın amacı sözü edilen kavramlara açıklık getirmek ve aralarındaki ilişkisel bağlantıları gözler önüne sermektir. Bu doğrultuda çalışmanın ilk bölümünde kimlik kavramı, kavramın tarihsel dönüşümü, bireysel ve kolektif kimlik, sivil ve siyasal kimlik kavramları ve benzerlikleri ile çerçevelendirilmekte, ikinci bölümde kimlik kavramı farklılıktan ötekiliğe uzanan skalasıyla ele alınmakta, üçüncü bölümde ise kimlik kavramının sivil toplum alanı ile ilişkisi sunduğu açılımlar ve getirdiği sınırlamalar düzleminde irdelenmekte, genel değerlendirmenin yapıldığı sonuç bölümü ile çalışma neticelendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

KİMLİK TARTIŞMALARI BAĞLAMINDA SİVİL TOPLUM
2019
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The world in which we live is driving individuals to be similar to adapt to the social sphere on the one hand, and on the other hand, these similar individuals are leaving in the state of "climation" to reveal their own units in the community. This situation offers a new design space to individuals who are looking for their identity in our centuries, who are not satisfied with their identity or who want to build their identity in a manner appropriate to their environment. On the other hand, the concept of civil society, which has been extinguished to the present day centuries before that there was no distinction between civil and political, has witnessed the use of a member of civil society for centuries in the same sense as a citizen, a member of a state. In other words, the agreements of individuals to gather together on topics such as property, freedom, administration for a better life, although they correspond to the area of civil society today, this area, throughout the time period which has been extended before the milt, indicates the area of the structure now referred to as state. The concept of civil society therefore creates a paradox in many societies with both the meaning and the functional differences of societies variing according to the level of democracy. The purpose of the study is to clarify the aforementioned concepts and to show out the relationship between them. In this regard, in the first part of the study the concept of identity, the historic transformation of the concept, the individual and collective identity, the concepts of civil and political identity and similarities are frameworked, in the second part the concept of identity is addressed by the scale ranging from differences to individuality, and in the third part the concept of identity is drawn up in the level of the opening and limitations it brings, the study is concluded with the result section where the general assessment is done.

Civil Society In The Context Of Identity Discussions
2019
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

While the world leads individuals to simulate to adapt them to the social space on the one hand, on the other hand, it leaves individuals who are similar to "shine" in order to reveal their uniqueness. This situation presents a new project area for individuals who are looking for their identity, who are not satisfied with their identity or who want to build their identity in a suitable environment. On the other hand, the concept of civil society that has survived from centuries ago, when the civilian and the political have not yet made a distinction, has witnessed the use of civil society members and citizens in the same meaning over the ages. In other words, individuals come together for a better life in matters such as property, liberty, and administration, and today means civil society. But during the time period that dates back to the ages, this area was now referred to as the state. The concept of civil society therefore creates a paradox in many societies, with both semantic and functional differences that vary according to the level of democratization. The aim of the study is to clarify the mentioned concepts and to reveal the relational connections between them. In this respect, in the first part of the study, the concept of identity is framed by the historical transformation of the concept, the concepts of individual and collective identity, concepts of civil and political identity and similarities. In the second chapter, the concept of identity is discussed with the scale ranging from difference to otherness. In the third chapter, the relationship between the concept of identity and the civil society area has been evaluated in the plane of expansions and limitations, the study was finished with the conclusion section of the general evaluation.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.739
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal