Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 89
 İndirme 20
MÜZİKTE ŞİDDET-ŞİDDETTE MÜZİK
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Müziğin insanlar üzerindeki etkileri çok eski çağlardan beri bilinmektedir. Müzik, ilk çağlarda dini ayinlerde, kutsal günlerde, daha sonra savaşlarda (karşı tarafa psikolojik baskı amaçlı), bayram günlerinde, eğlencelerde, yapılan etkinliğin türüyle uyumlu, insanların duygularını harekete geçiren bir araç olmuştur. Müzik insan beyninde sevgi, öfke, korku, coşku vb. duyguların yönetildiği yer olan limbik sistemi harekete geçirmede önemli bir işleve sahiptir. O halde öncelikle, “müzik nedir?” sorusuna yanıt aranıp, ardından “şiddet” kavramı üzerinde durulacak, müzik ve şiddet kavramlarının nasıl bir araya geldiği konusu, ezgisel ve sözel unsurlar göz önünde bulundurularak görsel-duysal materyallerle açıklanmaya çalışılacaktır. Müziğin, kavram, davranış ve sounddan oluştuğu düşünüldüğünde, inceleme nesnesinin, müziksel kavram, müziksel kavramlaştırma ve müziksel sound/tını da var olduğu ortaya çıkmaktadır. Şiddet ise, sadece bir “kontrol kaybı” ya da bir "cinnet" hali değil, aynı zamanda bilinçli, kontrollü, planlı ve sistematik yapılan bir eylem, bir seçimdir. Şiddetin farklı türleri vardır. Bunlar; fiziksel şiddet, duygusal şiddet, psikolojik şiddet, sözlü şiddet, cinsel şiddet, işyeri şiddeti, ekonomik şiddet vb.dir. Bu bağlamda düşünüldüğünde müziğin, sevgi, coşku, merhamet gibi olumlu davranışlara kaynaklık ettiği gibi; öfke, korku, kaygı vb. olumsuz davranışlara da kaynaklık ettiği göz önünde bulundurulduğunda, müzik ve şiddetin birlikteliği bu araştırmanın odak noktasını oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Violence In Music- Music In Violence
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The effects of music on people have been known from ancient times. Music became a tool evoking the emotions of people and being coherent with the kind of activity held in religious rites, sacrificial days in ancient times and then at wars (with the purpose of applying psychological pressure on opposite side), in festivals and holidays. Music has a significant function in galvanizing the limbic system to which such feelings as love, anger, fear, enthusiasm etc. are directed in human brain. In this case, the answer will be sought for the question “what is music?” and then the notion “violence” will be addressed, the matter how the concepts of music and violence came together will be tried to be explained with visual-sensual materials by considering melodic and verbal elements. When it is considered that the music is composed of a concept, behavior and sound, it becomes clear that the object of analysis already exists in musical concept, musical conceptualization and musical sound and timbre. Violence is not only the “loss of control” or state of “insanity”, but also an action and preference made consciously and systematically in a controlled and planned way. Violence has different types. These are the physical violence, emotional violence, psychological violence, verbal violence, sexual violence, violence at work, economic violence etc. In this sense, when it is considered that the music leads to not only such positive behaviors as love, enthusiasm and mercy, but also those negative behaviors like anger, fear and anxiety etc., the association of music and violence constitutes the focal point of this study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 10.041
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal