Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 110
 İndirme 19
ÇAĞDAŞ SANATTA PORTRE-KİMLİK İLİŞKİSİ: DNA
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Sanat tarihi açısından bakıldığında, dönemlerine göre plastik yaklaşımlar değişmekle birlikte portre ve büstler; kişinin fiziksel özelliklerini, ruhsal durumunu yansıtan ve sosyal sınıfını da okuyabileceğimiz göstergelere sahip çalışmalardır. Bu göstergelerin kişinin kim olduğu sorusuna verdiği yanıtın kısıtlı olduğu da görülmektedir. Çünkü kimlik; sadece fiziksel, ruhsal, sosyal sınıfla değil kişinin düşünceleri, davranışları ile birlikte tanımlanabilecek bir olgudur. Yirminci yüzyılın ortalarından itibaren hızla ilerleyen genetik araştırmalar; DNA’in organizmaya ait bilgiyi taşıdığı sonucunu ortaya çıkarmış, 1978 yılında DNA; genetik parmak izi olarak keşfedilmiş, DNA dizilimi ile ilgili çalışmalar insan organizmasının da tanımlanması için İnsan Genom Projesinin başlatılmasında önemli adım olmuştur. DNA üzerine yapılan bu araştırmalar ile kimliğin DNA üzerinden tanımlanması; sanatçıların portre-büst yaklaşımını etkilemiş, laboratuvar ortamında ve/veya teknolojinin kullanıldığı kavramsal, göstergesel çalışmalar yapılmıştır. Bu makalede DNA-kimlik ilişkisi, Kevin Clarke, Marc Quinn ve Heather Dewey-Hagborg’un portre/büst çalışmaları üzerinden irdelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Portrait-identity Relation In Contemporary Art: Dna
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

From the aspect of art history, , altough plastic approaches change according to their periods, portraits and busts are works which have indicators that reflects the person’s physical characteristics and state of mind and shows us his/her social class. It is also seen that the respond of these indicators to the question ‘who is the person ’ is restricted. Because identity is a phenomenon that is determined not only through physical appearance, state of mind and social class but also through the person’s thoughts and behaviors. Genetic studies, which have progressed rapidly from the mid of 20th century to these days, have found out that DNA carries the data of the organism. In 1978, DNA was discovered as a genetic fingerprint. The studies on DNA sequencing are the important steps of starting Genom Project, which has the goal of determining the human organism. The identity identification via DNA with these studies on DNA have affected the artists’ portrait and bust approaches, conceptional and indicative works have been done in laboratory environment and/or using technology. In these paper, DNA-identity relationship is going to be examined through portrait/bust works of Kevin Clarke, Mark Quinn and Heather Dewey-Hagborg.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.757
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal