Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 132
 İndirme 27
FROMM’UN YABANCILAŞMA KURAMI PERSPEKTİFİNDEN HANEKE SİNEMASINDAKİ YABANCILAŞMIŞ KARAKTERLERİN ANALİZİ: ‘7. KITA’
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Sosyal bilimlere ilişkin metinlerde sıkça karşılaşılan ve genellikle iletişimsizlik ve yalnızlık gibi olgular ile ilişkilendirilen yabancılaşma kavramı, litaratürde sadece bir kavram olmanın ötesinde kuramsal bir alt yapıya işaret etmektedir. Bu kuramsal alt yapının dışarıda bırakılması, yabancılaşmayı ortaya çıkaran toplumsal bağlamın gözden kaçırılması, dolayısıyla olgunun ideolojik boyutunun gizlenmesi riskini ortaya çıkarmaktadır. Yabancılaşma olgusunun sinema metinlerindeki temsiliyetine ilişkin çok fazla çalışmanın olmaması, olanların ise yukarıda açıklanan genel bir perspektif içerisinde ele alınmış olması, bu çalışmanın çıkış noktasını oluşturmuştur. Erich Fromm’un yabancılaşma kuramı temelinde yapılacak film incelemesinde elde edilen verilerin, olgunun sinemadaki temsiliyetinde ideolojik boyutun deşifre edilmesi açısından önemli olduğu düşünülmektedir. Çalışmada bu amaçla incelenecek film, Michael Haneke’nin ‘7. Kıta’ (Der siebente kontinent-1989) isimli filmidir. Filmin, Fromm’un yabancılaşma analizi ile uyumlu olduğunun düşünülmesi, çalışmanın teori ve temsil arasındaki ilişkiyi ortaya koyması açısından önemli görülmüştür. Kullanılacak yöntem, niteliksel içerik analizidir ve elde edilen veriler biçim ve içerik açısından değerlendirilerek sözü edilen kuram çerçevesinde eleştirel bir perspektif ile yorumlanacaktır.

Anahtar Kelimeler:

analysis of foreign characters in the household cinema from the perspective of the alienation fromm '7 continents'
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

the concept of foreignization, which is often encountered in texts regarding social sciences and often associated with phenomena such as incommunity and loneliness, indicates a theoretical substructure beyond being just a concept in litarature, which reveals the foreignization of the underlying structure, therefore the risk of the ideological size of the mature is revealed by the fact that the foreigning phenomenon is not too much work on the representation of the cinema texts, which is discussed in a general perspective described above, is considered to be considered in the basis of the screening of this study, in terms of the analysis of the creation of the image of the image of the foreign film, which is determined by the image of the image of the image of the image of the image of the image of the image of the image of the film, in terms of the image of the image of the image of the image of the image of the image of the image of the film, which is determined in terms of the image of the image of the image of the film, in terms of the creation of the image of the image of the image of the film, which is determined in terms of the image of the film, which is determined in terms of the image of the image of

Anahtar Kelimeler:

The Analysis Of The Alienated Characters In Haneke’s Cinema Through Fromm’s Perspective Of Alienation Theory: ‘the Seventh Continent’
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Beyond being just a concept in the literature, the concept of alienation, often encountered in texts concerning social sciences and generally associated with the phenomena of lack of communication and loneliness, refers to a theoretical background. Leaving out this theoretical background poses the risk of veiling the ideological dimension of the phenomenon by overlooking the social context that creates alienation. The fact that the few studies concerning the representation of the phenomenon of alienation in cinema texts approach the phenomenon with a general perspective as mentioned above has constituted the starting point of this study. It is thought that the data obtained from the film analysis based on Erich Fromm’s alienation theory is important in terms of unveiling the ideological dimension in the representation of the phenomenon in cinema. In this respect, Michael Haneke’s The Seventh Continent (Der Siebente Kontinent-1989) will be analysed in the study. The thought that the film conforms to Fromm’s alienation analysis is considered significant for the study to put forward the relation between theory and representation. The data obtained through qualitative content analysis will be analysed in terms of form and content, and will be interpreted in the framework of the above mentioned theory through a critical perspective.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 10.068
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal