Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 43
ESKİ MISIR’DA VE ORTA KRALLIK DÖNEMİNDE FİRAVUNLAR
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Mısır’da dine dayalı (teokratik) bir yönetim biçimi vardı. Kendine has bir devlet düzeni oluşturan Mısır, Tanrı olarak kabul edilen firavunlar tarafından yönetilmiştir. Hanedanın da söz sahibi olduğu bir yönetim tarzı benimsediklerinden, firavunlarla birlikte eşlerinin ve çocuklarının da yönetime ortak oldukları görülmüştür. Örneğin sefere katılan firavun, vekâlet etmesi için yönetimi eşine bırakmıştır. Mısır tarihinin farklı dönemlerinde kadın firavunlar da görülmektedir. Merkezi otoritenin önemli mekanizmaları, firavunun kontrolünde bulunmaktaydı. Firavun, Tanrı’nın yeryüzündeki temsilcisi olarak kabul edilirdi. Bu inanış zamanla değişmiş ve güçlenen firavunlar, kendilerini Tanrı ilan etmişlerdir. Bu güçle hem ülkenin hem de büyük dini ayinlerin yönetimini ellerine almışlardır. Firavunların sahip oldukları dini güçle katı kurallar sergilemeleri sonucu halk, korku kaynaklı büyük bir saygı ve bağlılık göstermiştir. Doktora tezinden üretilen bu makalede firavunların, hanedan ailelerinin, zamanla güçlenen vezirlerin ve din adamlarının devlet yönetimindeki etkinlikleri ve yönetim şekilleri incelenmiş. Özellikle firavunların yönetim şekli, yönetimde bulunan görevliler ve halkın yönetime olan bağlılığı üzerinde durulmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Pharaohs In Ancient Egypt and Middle Kingdom
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Egypt was governed by a theocratic system. Accepting Pharaohs as Gods, formed a peculiar state. The Dynasty also adopted a management style where Pharaohs, their wives and children ruled the government. For example, when the Pharaoh went on an expedition, he left his wife with a clear mandate. Thus, in different periods of the Egyptian history, we can see Pharaohs women. However, the most important mechanisms of the central authority, was present in the control of Pharaoh. Pharaoh was considered to be the representative of God on earth. This belief has changed over time and when Pharaohs got strong they declared themselves God. With this power they controlled the government as well as the religious rites. To demonstrate strict religious power, Pharaohs made people afraid and the people showed great respect and loyalty. This article derived From doctoral thesis, we will examine the Pharaohs, the dynastic families, the viziers, the clergy and the forms and activities of state administration.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.807
Asos Journal