Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 11
MAXINE GREENE’İN FELSEFESİNDE SANAT ve ESTETİK EĞİTİMİ
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Maxine Greene, yirmi birinci yüzyılın önemli düşünürlerinden biridir. Varoluşçu felsefesiyle insanın farkındalığa olan ihtiyacı, sanat ve estetik eğitimi, özgürlük, demokrasi, tamamen uyanıklık, çağdaş eğitim felsefeleri, çok kültürlülük gibi konularla ilgilenmiştir. Greene, neoliberal politikaların etkisiyle insanın bir kaynak olarak değersizleştirilmesine karşı çıkmış; sanat ve estetik ekseninde yeni bir eğitim paradigması öngörmüştür. Greene, sanat yoluyla insan gerçekliğini fark edebileceğimizi, onun ötesindeki olasılıkları düşleyebileceğimizi ve farklılıkları hoşgörü ve saygıyla kucaklayacağımızı savunmuştur. Bu nedenle, demokratik ve insancıl bir toplum oluşturabilmek için sanat, eğitimin temel önceliklerinden biri olmalıdır. Bu çalışmada, Greene’in sanat ve estetik eğitimi anlayışı çerçevesinde, tamamen uyanıklık ve düşlem gücü kavramları da tartışılmış ve bu kavramların onun demokratik ve insancıl felsefesi ile ilişkisi açıklanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Art and Aesthetic Education In Philosophy Of Maxine Greene
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Maxine Greene is one of the leading philosophers of the twenty first century. Through her existentialist philosophy, she was interested in themes such as the need for human awareness, art and aesthetic education, freedom, democracy, wide awakeness, contemporary educational philosophies, and multiculturalism. Defying the underestimation of human as a resource under the influence of neoliberal policies, she envisons a new educational paradigm on the axis of art and aesthetic. She argues that through art we become aware of the human reality and imagine the possibilities beyond it. Art also helps us embrace differences with tolerence and respect. Therefore, art should be one of the basic priorities of education to establish a democratic and humanistic community. This paper presents an overview of Greene's understanding of art and aesthetic education, besides the concepts of wide awakeness and imagination. Additionally, the relation of these concepts to her democratic and humanistic philosophy is described.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.937
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal