Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 126
 İndirme 33
TRAKYA AĞIZLARINDA KULLANILAN BİTKİ ADLARI ÜZERİNE BİR İNCELEME
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

İlkçağlardan günümüze kadar insanoğlu kendi cinsinden sonra en yakınında bulunan hayvanlara ve bitkilere çeşitli isimler verme gereği duymuştur. Bu isimlendirmeleri de genellikle doğada somut olarak gördüğü yapılarla (renk, biçim, işlevsellik…) karşılamaya çalışmıştır. Türkçede bitki adlarının ortaya çıkışı da dilin ilk varlığıyla başlayan ve günümüze kadar devam eden bir süreçtir. Çalışma alanımız olan Trakya bölgesi tarihin bütün dönemlerinde önemli bir tarım havzası olmuştur. Ayrıca orman dokusu bakımından da dünyanın sayılı bölgelerinden biri olma özelliğini korumuştur. Bölgenin hem doğusu (Türkiye Trakyası) hem de batısı (Yunanistan ve Bulgaristan Trakyası) bitki örtüsü ve tarımsal işlevsellik bakımından birbirine benzemektedir. Doğal olarak bölgede yaşayan Türk topluluklarının dilleri de bitki adları ve söz varlığıyla ilgili kullanımları açısından bu coğrafi benzerlikle bir paralellik arz etmektedir. Bu çalışmada farklı devletlerin sınırları içerisinde bulunmasına rağmen aynı dilin özelliklerini zengin bir şekilde kullanan Trakya bölgesinde yaşayan Türklerin bitkiler için kullandığı adların hem anlamsal hem de yapısal sınıflandırması bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

A review of the bits used in the tracks
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

From the early centuries to the present day, man has been required to give names to the animals and plants that are closest to his species. These names are also often attempted to meet with the structures they see as concrete in nature (colour, shape, functionality, etc.). The appearance of plant names in Turkish is also a process that begins with the first existence of the language and continues until today. Our work area, the Trakya region, has been an important agricultural pool in all periods of history. It also preserved its characteristic of being one of the many regions of the world in terms of forest tissue. The region’s both east (Turkish Trakya) and west (Greece and Bulgaria Trakya) are similar in terms of plant cover and agricultural functionality. The languages of the Turkish communities that naturally live in the region also provide a parallel with this geographical similarity in terms of their use of plant names and words. In this study, although it is within the borders of different states, there is both a meaningful and structural classification of the names used by the Turks living in the region of Trakya, which are richly using the same language’s characteristics for the plants.

Anahtar Kelimeler:

A Review On Plant Names Used In Thracian Dialects
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

From antiquity to present day mankind has felt the need to give various names to the animals and plants that are around them. They generally tried to match these names by the use of concrete terms in the nature (based on colour, shape, functionality, etc.). The emergence of Turkish names of plants is a process that starts with the first existence of language and continues until today. Thracian region, which is our research field, has been an important agricultural basin in all periods of history. It has also maintained its position as one of the world's most important regions in terms of forest tree texture. Both the eastern (Turkey Thrace) and the western (Greek and Bulgarian Thrace) parts of the region are similar in terms of vegetation and agricultural functionality. Naturally, the Turkish communities living in the region are parallel to this geographical similarity in terms of their use in language, plant names and vocabulary. In this study, there are both semantic and structural classifications of names used by Turks living in the Thrace region, even though they use the same language features richly within the borders of three different countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.749
Asos Journal