Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 100
 İndirme 45
KÖY NESRİ YAZARLARININ ÖYKÜLERİNDE TOPLUMSAL DEĞİŞİM AÇISINDAN RUS KÖYLÜSÜNÜN DÜN-BUGÜN ÇATIŞMASI
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Rus toplumsal yapısında köy ve köylü kavramları her zaman önemli bir yer tutar. Özellikle İkinci dünya savaşı sonrası dönemde bu ilgi daha da artar. Nedeni, savaşın ardından yeniden yapılanma ve güçlenme ihtiyacı ile köy ve köylü anlayışının yeniden güçlendirilmeye çalışılmasıdır. Edebiyatın ve sanatın her alanında da bu düşünceye destek verme yönelimi dikkat çeker. Bu düşüncelerle güçlenen Köy Nesri, Sovyet dönemi Rus edebiyatının en önemli edebi süreçlerinden biridir. Bu edebi süreç 1950- 1980-(90) yılları arasında oldukça etkin bir şekilde edebiyatta varlığını hissettirir. Köy nesrinin ilk döneminde (1950-1970) köyün yaşam ve kültür kaynağı olması ve köylünün çalışkanlığı, saflığı, birlik beraberlik duygusu v.b konular ele alınır. İkinci döneminde (1970-1990) ise kentleşme ile birlikte ağırlıklı olarak nostaljik unsurlar, dün-bugün çatışması, eski ve yeni neslin yaşam anlayışındaki farklılıklar v.b. konular ağırlıktadır. Bu çalışmada, köy nesrinin önemli temsilcilerinin kısa ve uzun öykülerinden örnekler vererek Rus toplumunda kentleşme ile birlikte ortaya çıkan dün-bugün çatışması köylü figürler üzerinden değerlendirilecektir. V.Astafyev’in “Lyudoçka”, V.Rasputin’in “Matyora’ya Veda”, “Son Dönem”, S.P.Zalıgin’in “Anya Nine 100 Yaşında” öyküleri ele alınacaktır. Amacımız köy nesri yazarlarının bu konudaki ortak bakış açısını ortaya koymaktır. Ele alınan bu çalışma sosyolojik yöntem ile yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Russian Villagers’ Past-present Conflict In Terms Of Social Change In The Narratives Of Village Prose Writers
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The terms village and villager have always had an important place in the Russian social society. This interest showed a great increase especially during the period after World War 2. The reason for this is the need to reconstruct and strengthen after the war and to attempt to re-strengthen the understanding of the concepts of village and villager. The tendency to support this belief in all areas of literature and art attracts attention. Village Prose, which strengthened with these beliefs, is one of the most important literary periods in Soviet Russian literature. This literary period makes others well aware of its presence in literature between the years 1950-1980-(90). Topics such as the village being the source of life and culture, hardworking villagers, the purity of villagers and their unity took place in the first periods of village prose (1970-1990). However, in the second period (1970-1990), topics such as urbanization and nostalgic matters, past-present conflicts, and the differences in understandings between the young and older generations became more dominant. This paper will assess the past-present conflict that arose in the Russian society along with urbanization through villagers by giving examples from the short and long narratives of the most important representatives of village prose. V. Astafyev’s “Lyudochka”, V. Rasputin's “Farewell to Matyora”, S. P. Zaligin “Anya 100 Years Old Grandma” stories will be discussed. Our goal is to reveal the common perspective of the village prose of the writers on this subject. Sociological method this study will be made.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.739
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal