Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 108
 İndirme 18
 Sesli Dinleme 1
İKİ FARKLI KARAKTER ÜZERİNDEN PSİKANALİTİK BİR OKUMA DENEMESİ: YUSUF ATILGAN’DAN “ZEBERCET” VE “REŞİT HANADAN’DAN “HASAN AĞA” ÖRNEĞİ
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

20. yüzyılın ilk yarısında Freud tarafından geliştirilen ve yalnızca psikiyatri alanında değil, edebiyatta da büyük bir yankı uyandırmış olan psikanaliz kuramları sayesinde birçok eleştirmen, sanatçının psikolojisi ya da edebi eserlerdeki karakterlerin kişiliklerini oluşturan temel yapılar üzerinde durmuştur. Bu yapılar id (alt bilinç), ego (benlik) ve süperego (üst benlik) olmak üzere üç gruba ayrılmıştır. Freud’un bu teorisi edebiyatta farklı eleştiri seçeneği yaratmış ve karakterlerin kişiliklerini, tıpkı harici âlemdeki bir şahıs gibi, ele alarak çözümlemeye olanak sağlamıştır. Bu makalede, Yusuf Atılgan’ın Anayurt Oteli’ndeki “Zebercet” karakteri ile Balkan Türk edebiyatının önemli kalemi Reşit Hanadan’ın “Duygu Tutsağı” adlı hikâyesinin başkişisi “Hasan Ağa” karakterinin ortak zihin yapıları Freud’un “yapısal model” kuramı ve “Oidipus Kompleksi” ışığında kişiliği oluşturan temel etmenleri ele alınıp çözümlenmiş ve yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Psychoanalytic Reading Trial On Two Different Characters: The Example Of “zebercet” From Yusuf Atilgan and “hasan Aga” From Resit Hanadan
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The psychoanalytic methods developed by Freud in the first half of the 20th century had a significant impact on literature in addition to psychiatry. These psychoanalytic methods enabled various critics to elaborate the psychology of the artist or the fundamental elements that construct the personalities of literary characters. These constructs are

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 10.290
Quarter
Hukuk Temel Alanı
Q3
41/58

Spor Bilimleri Temel Alanı
Q3
27/40

Güzel Sanatlar Temel Alanı
Q3
70/89

Filoloji Temel Alanı
Q3
59/84

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
403/520

İlahiyat Temel Alanı
Q4
78/106

Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q4
188/239

Asos Journal