Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 23
TÜRKİYE’DE SERMAYE BİRİKİMİ: MERKEZ-ÇEVRE İLİŞKİSİ ÜZERİNE TARİHSEL BİR ANALİZ
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Avrupa’da 1700’lerin ortalarından itibaren şiddetli bir şekilde hissedilmeye başlanan sanayi devriminin hem öncülü hem de - paradoksal görünse de aslında Marx gibi düşünürlerin analizinde de görüldüğü üzere - sonucu olan sermaye birikimi; Türkiye’de, sanayileşmiş Batı ülkelerinden çok sonra ve onlarda gerçekleşene kıyasla çok daha cılız olarak ortaya çıkmıştır. Özellikle Batı ekonomilerinde 1970’li yıllardan itibaren görülen ve zaman içinde belirgin şekilde hissedilen liberalleşme (belki de neo-liberal dalga ve kısaca küreselleşme denilen olgu) Türkiye’ye özellikle sermaye hareketleri anlamında, gelişmiş dünya ile daha fazla entegre olma şansı vermiş ve merkez- çevre ilişkisini çok daha hissedilir hale getirmiştir. Bu çalışmanın temel amacı, bu gecikmiş ve görece zayıf sermaye birikimini merkez-çevre analizi çerçevesinde incelemektir.

Anahtar Kelimeler:

Capital unit in Turkey: a historic analysis of the center-environmental relationship
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The accumulation of capital, which was both the pioneer and the result of the industrial revolution, which began to be strongly felt in Europe since the mid-1700, and — though it seems paradoxical, but as it is actually seen in the analysis of the thinkers like Marx — in Turkey, much later than the industrialized Western countries, and much more sharply compared to what happened in them. The liberalization, seen in the Western economies since the 1970s and clearly felt over time (maybe the neo-liberal wave and the phenomenon called globalization) gave Turkey the opportunity to be more integrated with the developed world, especially in terms of capital movements, and made the central-environmental relationship much more sensitive. The main objective of this study is to study this delayed and relatively weak capital accumulation in the framework of central-environmental analysis.

Anahtar Kelimeler:

Capital Accumulation In Turkey: A Historical Analy-sis On Centre-periphery Relation
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Capital accumulation which is both precessor and result of industrial revolution – even can be seen as a paradox but explained by researchers like Marx- which had been feeled since 1700s, appeared in Turkey later and weaklier than Western Countries. Liberalisation which had been seen in Europe since 1970s gave Turkey a chance of integration with developed World economy, especially at the field of capital movement. This make centry-periphere relations more apparent. The main aim of this study is to analyze this weak and lated capital accumulation within the frame of centry-periphere analysis

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.842
Asos Journal