Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 63
 İndirme 23
İSLAM EKONOMİSİNDE İŞÇİ-İŞVEREN İLİŞKİLERİ
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Emek üretim faktörlerinden birisi olarak sayılır. Sanayi Devrimi’ni takip eden dönemde ise tek gelir kaynağı emek olan kesim Batı toplumlarında “İşçi sınıfı” adı altında sermayeyi elinde tutan Kapitalist sınıfından ayrı bir kesim olarak ortaya çıkmıştır. Sınıfa dayalı bir yapılanma özelliği taşımayan İslam toplumlarında ise, doğrudan böyle bir sınıfı ifade eden bir kavram yerine, emekle bağlantılı daha farklı ve daha genel kavramlar kendini göstermiştir. Bu farklılık, sadece işçi sınıfıyla sınırlı kalmamış, yine XIX. Yüzyıl işçi sefaletinden kaynaklanan ve bir hak arayışının neticesi ortaya çıkan “grev” ve “lokavt” gibi kavram ve düzenlemeler için de söz konusu olmuştur. Bu çalışmada İslam Ekonomisinde emek kavramından hareketle, emeğin kaynağı olan işçi ve işçiyi çalıştıran işveren öncelikle kavramsal bir çerçevede ele alınacaktır. Ardından İslamî perspektiften emeğe olan yaklaşımla birlikte, işçi ve işverenin konumu, iki kesimin birbirine karşı sorumlulukları ortaya konulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Relationship of Workers in Islamic Economy
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

It is considered one of the production factors. In the period following the industrial revolution, the single source of income, the division of labour, appeared in the Western societies as a separate section of the capitalist class under the name of the "working class". In the Islamic societies that do not have a class-based structure character, rather than a concept that directly represents such a class, more different and more general concepts related to labor have manifested themselves. This difference is not limited only to the working class, again XIX. It has also been concerned with concepts and arrangements such as “grev” and “lokavt” that have arisen from workers’ misery and the result of a right-seeking. In this study, by moving from the concept of labour in the Islamic Economy, the employer who employs the worker and the worker who is the source of labour will first be dealt with in a conceptual framework. Then, along with the approach to labor from the Islamic perspective, the position of the worker and the employer, the responsibilities of the two sections against each other will be revealed.

Anahtar Kelimeler:

Worken-employer Relationship In Islamic Economy
2016
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Labour is considered one of the production factors. After the period following the Industrial Revolution, “the working class”, whose only source of income is labour, appears as a separate class from the capitalist class holding the capital in their hands. In Islamic societies that do not function as a structure based on class, instead of a concept expressing such a class directly, different and more general concepts related to labor have appeared. This difference was not limited only to the working class, but it is the same for the concepts and regulations such as “strike” and “lockout”, which appear as a search for right, because of the 19th century worker misery. In this paper, first of all, starting from the concept of labor in Islamic economy, the source of labour i.e. the worker and the employer will be discussed in a conceptual framework. And then, with the approach from the Islamic perspective, the position of the worker and the employer and the responsibilities of the two segments towards each other will be revealed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 10.102
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal