Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 1.097
 İndirme 65
 Sesli Dinleme 4
TEVFİK FİKRET’İN ŞİİRİNDE BİR İMGE OLARAK GELENEĞİN ÜÇ ZİRVE PORTRESİ: FUZÛLÎ, NEDÎM VE NEF’Î
2015
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Hem ressam hem şair vasfıyla Servet-i Fünûn dönemine damgasını vuran, Türk edebiyatında üzerine en çok söz söylenen ve en çok tartışılan sanatçılardan biri Tevfik Fikret’tir. Şairin ressamlığı onun şiirlerindeki duyuşu ve bakışı da etkilemiştir kuşkusuz. Pitoresk endişe ile yaklaştığı şiirleri içinde, sözcüklerle görünür kıldığı portrelerinin ayrı bir yeri vardır. Bu çalışmada, Fikret’in Rübâb-ı Şikeste’de yer alan “Âveng-i Tesâvîr” başlığı altında bir araya getirdiği portre şiirlerden “Fuzûlî”, “Nedîm” ve “Nef’î” ele alınmıştır. Ayrıca Fikret’in

Anahtar Kelimeler:

The Three Top Portraits Of Tradition: Fuzûlî, Nedîm and Nef’î As An Image In Tevfi̇k Fi̇kret’s Poem
2015
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Tevfik Fikret, who left his marks on the Servet-i Fünûn period with both his painter and poet qualities, is one of the artists of Turkish Literature who is spoken and argued the most. The poet’s painting affected the look of his poems, undoubtedly. The portraits he made visible with his words have distinct places in his poems which he approached with picturesque concern. In this study, Fuzûlî, Nedîm and Nef’î are going to be dealt by means of the portrait poems which are gathered under the title of “Âveng-i Tesâvîr” in Rübâb-ı Şikeste by Fikret. The reasons why Fikret chose these three top portraits of the Divan tradition, the way he perceived these poets and the values he attributed to the poets being talked of as an image are going to be questioned. While Fikret describes Fuzûlî as the image of “morbid love” suffering from love, with sorrow, having difficulty and trouble, introverted; he imagines Nedîm as the image of “carnal love” which represents the youth who are lost in the pleas

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 10.120
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal