Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 61
 İndirme 20
TALİP APAYDIN’IN ÇOCUK ROMANLARINDA ÜTOPYA İMGESİ
2015
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Talip Apaydın, Köy Enstitülü diğer pek çok yazar gibi romanlarında Türkiye’nin 1960’lı yıllardaki sosyolojik, kültürel ve sosyal durumunu toplumcu-gerçekçi bir açıdan değerlendirir. Anadolu insanının durumunu sınıfsal bir bakış açısıyla yansıtan Apaydın, geleceğe dair umutlarını, hayallerini, beklentilerini ise ütopya imgesi bağlamında kotardığı çocuk romanları aracılığıyla dile getirir. Özellikle Biz Varız adlı çocuk romanında, Türkiye’nin kalkınmasına dair projelerini, hayallerini ütopya aracılığıyla aktarır. Nitekim bu romanda, ütopya anlatılarının temel özelliği olan mevcut düzene açık eleştiri, alternatif ve ideal bir toplum tasavvuru ile bu alternatif ve ideal toplumun ayrıntılı bir biçiminde tanıtımı önplandadır. Apaydın, gerek köylülerin gerekse genel olarak Türkiye’nin sosyal, ekonomik ve kültürel problemlerine, çocukların dünyasından bakarak çözümler önerir. Bu bağlamda Talip Apaydın’ın çocuk romanlarındaki ideal toplum tasavvuru, sadece kendi ütopyasını içermez. Aynı zamand

Anahtar Kelimeler:

Utopia Image In Juvenile Novels Of Talip Apaydin
2015
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Talip Aydın , like the other many writers from Village institute, evaluates in his novels sociologic,cultural and social condition of 1960s of Turkey in the way of socialist-realism. Apaydın blends the understanding of neo-natioanalist-revolutionist which is a basic qualification of Village institute custom, in a romantic atmosphere and writes out texts narrating Turkey image in his dream. Primarily, in this narrative which is following up the village romanticism going around Kemalist ideology from the first years of the Rebuplic, Talip Apaydın comprehends Anatolia reality from inside and focuses on the life of earthbound people. On the other hand,Apaydın, reflecting the situation of Anatolian people on the point of view, put into words his hopes, dreams, expectations prospectively in the context of utopia image completing juvenile novels. In the juvenile novel called Biz Varız, he tranfers his projects and dreams about development of Turkey with utopic texts. Thus in that

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 10.285
Quarter
Hukuk Temel Alanı
Q3
41/58

Spor Bilimleri Temel Alanı
Q3
27/40

Güzel Sanatlar Temel Alanı
Q3
70/89

Filoloji Temel Alanı
Q3
59/84

Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
403/520

İlahiyat Temel Alanı
Q4
78/106

Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q4
188/239

Asos Journal