Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 27
 İndirme 2
DİL KİMLİK İLİŞKİSİ ÇERÇEVESİNDE RUSYA FEDERASYONU’NDAKİ TÜRK HALKLARININ VE TÜRK LEHÇELERİNİN DURUMU
2018
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Dil, duygu ve düşüncelerimizi aktardığımız bir araç, dünyayı resmeden göstergeler dizgesi olmanın yanında insanlar arasında birliktelik bilinci oluşturan önemli bir görev de üstlenmektedir. Dolayısıyla dil, hem bireyin ben kimliğini hem de aynı dili konuşan bireylerin diğer gruplar içindeki kimliklerini ortaya koyan önemli bir argüman olarak görülmektedir. Çünkü dil aynılık, tanınabilirlik, ayırt edici ve paylaşılabilirlik açısından kimliği tanımlamaktadır. Rusya Federasyonu’nda 2002 ve 2010 yıllarında genel bir nüfus sayımı yapılarak, sınırları içerisindeki nüfus ve bu nüfusun yapısı incelenmiştir. Bölgelerin ayrı ayrı değerlendirildiği bu sayımda, her bölgedeki etnik yapı ortaya çıkarılmış ve bunun genel nüfusa oranı verilmiştir. Ayrıca kullanılan dillerin sayıları da tespit edilmiştir. Bu çalışmada dil – kimlik ilişkisine değinildikten sonra Rusya Federasyonu’ndaki 2002-2010 nüfus sayımları rakamlarla değerlendirilecek ve sonuç olarak Rusya Federasyonu’ndaki Türk kimliği ve Türk lehçelerinin konuşur durumu ortaya konacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Situation Of Turkish Dialects and Turkish Communities In Russian Federation In Terms Of Language-identity Relation
2018
Yazar:  
Özet:

In addition to being a tool which exchanges information between people and a sign system which renders the world around them, language has an important misson to give people the idea of unity. Thereby, language seems to be an important argument both for an individual and for group of people who speak the same language to establish self-identity among other individuals/groups. Because language determines the identity of speakers with the help of the concept of uniformness, identifiability, discriminablility, shareability. By a cencus in 2002 and 2010, the population and the structure of population has been examined in Russian Federation. In the census which evaluate the regions separately, all ethnic groups was determined and the rate of ethnic population to general population was given. Also the number of languages in use were figured out. In this study, relation between language and identity will be addressed and the cencus done by Russian Federation in 2002 and 2010 will be analyzed. Also, Turkish identity and the situation of Turkish dialect speakers will be presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.438
2023 Impact/Etki : 0.042
The Journal of Academic Social Science Studies