Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 50
 İndirme 21
OKUL SOSYAL HİZMETİ BAĞLAMINDA LİSE ÖĞRENCİLERİNİN ÖĞRETMENLERİNDEN ALGILADIKLARI SOSYAL DESTEK ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2017
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Sosyal bir varlık olan insan, karmaşık sosyal ilişkiler ağı içinde yine insan kaynaklı so-runlardan bağımsız kalamaz. Yine insan yalnızlaşmak, dışlanmak istemez; sosyal destek bekler. Toplumsal alanda ise ekonomi, eğitim vs. sosyal kurumun sorun öncelikleri farklı olduğundan beklenen destek da toplumlara göre farklılık arz edecektir. Dolayısıyla Türkiye’deki eğitim kurumu için yoksulluk ve sosyal dışlanma olgusunun yaygın oluşundan hareketle okul sosyal hizmeti çalışmalarının diğer ülkelerden farklı uygulanması kaçınılmazdır. Araştırmanın amacı da lise öğrencilerinin öğretmenlerinden algıladıkları duygusal ve bilişsel sosyal desteği okul sosyal hizmeti bağlamında ele almaktır. Zira algılanan sosyal destek, lise öğrencileri için sosyal ve davranışsal problemlerle başa çıkmada tampon görevi görmektedir. Araştırmanın amacını gerçekleştirmek üzere, Sakarya ilinde birbirinden farklı türde 4 li-sede 1530 öğrenciye “Sosyal Dışlanma Ölçeği” uygulanmıştır. Çalışmada ölçeğin, öğretmenler-den algılanan sosyal desteği sınayan bölümü değerlendirmeye alınmıştır. Anket verileri SPSS 22.00 ile Tek Yönlü Varyans analizine tabi tutulmuştur. Araştırma sonucunda okulda düzenle-nen sosyal ve kültürel faaliyetlere katılan öğrencilerin, öğretmenlerinden daha fazla duygusal ve bilişsel sosyal destek algıladıkları saptanmıştır. Buna karşın ekonomik nedenlerle sosyal ve kültürel faaliyetlere katılamayan öğrencilerin, öğretmenlerinin kendilerine değer vermediklerini algıladıkları sonucuna ulaşılmıştır. Okuldaki sosyal destek sistemlerinin koordinasyonu ve yönetilmesi için okul sosyal servislerinin kurulması ve okul sosyal çalışmacılarının istihdam edilmesinin gerekli olduğu söylenebilir. Bu çalışma okul sosyal hizmeti ve algılanan sosyal destek ile ilgili daha sonra yapılacak olan çalışmalara referans olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

A Study On Social Support That High School Students Com-prehend By Their Teachers In Context Of School Social Service
2017
Yazar:  
Özet:

The man who is a social being can not be independent from the man-made problems in the complicated social networks. Moreover, the man doesn't want to get lonely, be alienated; he/she expects a support. As the social institution such as economy, education in the social field has got different problem privileges, the expected support will also have difference in the societies. Thus, it is an inevitable manner that the school social service works are implemented in a different way in Turkey from the other countries from the point of view that the facts of poverty and social exclusion are common for the educational institution. The research goal is to consider the affective and cognitive social support in the sense of the school social service that the high schools' students perceive from their teachers. However, the social support which is perceived has a cache duty to cope up with the social and behavioral problems for the high schools' stu-dents. "The Scale for Social Exclusion " was implemented to 1530 students in the four different high schools in Sakarya in order to make the research goal. The scale's section to test the social support from teachers was assessed in the study. The survey's data was put to one-way analysis of variance with SPSS 22.00. It was determined at the end of the research that the students who attended in the social and cultural activities which were organized at the schools perceived much more affective and cognitive social support from their teachers. However, it was concluded that the students who couldn't attend in the social and cultural activities due to the economic reasons perceived that their teachers didn't dignify them. It can be said that it is necessary to establish the social support service and to employ the school social workers in order to have the coordination and management of social support systems at the schools. This study will be a reference for the further studies to be done about the school social service and the social support which is perceived.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.377
2023 Impact/Etki : 0.042
The Journal of Academic Social Science Studies