Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 812
 İndirme 82
 Sesli Dinleme 1
MÜZİK EĞİTİMİNİN BİLİŞSEL GELİŞİME ETKİSİ
2016
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Bireyin eğitim-öğretim sürecinde bilişsel öğrenme yaşantıları önemli yer tutmaktadır. Öğrenmenin sağlanması için birden çok duyuya hitap edilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, müzik eğitiminde de amaç bireyi duyuşsal, bilişsel ve devinişsel yönden geliştirmek ve davranışlarında bu yönde istendik davranış değişiklikleri oluşmasını sağlamaktır. Müzik eğitiminin bireyin duyuşsal ve devinişsel davranışlarındaki olumlu etkilerinin yanı sıra, bilişsel öğrenmeleri üzerinde de etkili olduğu birçok araştırmada kanıtlanmıştır. Müzik eğitiminin bireyin bilişsel gelişimi üzerindeki etkilerini ortaya koymayı amaçlayan bu araştırma, betimsel tarama modelindedir. Araştırmada veri toplama tekniği olarak, yurtiçinde ve yurtdışında konuyla ilgili yapılmış olan çalışmalar incelenmiş ve doküman analizinden yararlanılmıştır. Konuya ilişkin olarak daha önce yapılmış olan ulusal ve uluslararası araştırmalar incelenmiş ve müzik eğitiminin; kavrama, algılama, zeka düzeyi, kolay ve kalıcı öğrenme, yaratıcı düşünme ve akademik başarı gibi alanlar üzerinde olumlu etkileri olduğu saptanmıştır. Erken yaşlarda müzikle tanıştırılan çocuklarda, verimli bir müzik eğitimi ortamına katılan ve enstruman çalmayı öğrenen bireylerde bilişsel ve akademik olarak olumlu yönde gelişmeler sağlandığı, yapılan çalışmalarla ortaya konmuştur. Bunun yanında, sadece müzik dinlemenin bile zihinsel aktiviteyi arttırıp, nörolojik sistem üzerinde iyileştirici etkiye sahip olduğu yapılan çalışmalarda kanıtlanmıştır. Elde edilen bulgular doğrultusunda, bireylerin doğumdan itibaren her dönem müzikal bir ortam içerisinde bulunmaları ve etkili bir müzik eğitimi almaları diğer alanlardaki bilişsel öğrenmeleri için oldukça önemli ve gerekli görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

effect of cognitive development of music education
2016
Yazar:  
Özet:

in this context, it is necessary to cater to multiple senses to achieve the learning of cognitive learning lives in the educational process of an individual. in this context, the purpose of music training is also known to improve the cognitive and devinatively and to develop behavioral behavior changes in this direction and to create the most effective music education in the subjects of the individual, as well as the positive impact on cognitive learning, and in many researches, which have been proven to reveal the effects of the individual’s cognitive development, this research has been developed in line with the development of social research and the development of education in the field of social science, which has been developed as well as a positive education in the development of education in the development of the research environment and has been developed in the development of education of the necessary music education of social research environment, and has been developed in accordance with the development of education of education in the development of the development of social research and has been developed in the development of the necessary music education in the development of a positive research and developed in the development of education in the development of the development of social research and developed in the development of social research practices in the development of education in the development of education in the development of education of the

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Music Education On Cognitive Enhancement
2016
Yazar:  
Özet:

Cognative learning experiences are significant in the process of person’s education. In order to learn, it is essential to appeal to many sences. In this regard, the purpose of music education is to enhance people in affective, cognitive and psychomotor skills, and to alter in terminal behaviours. Besides positive effects on affective and psychomotor skills, it is proved in many studies that music education has significant effects on cognitive learning, as well. This research, which aims to determine the effects of music education on i

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.665
2023 Impact/Etki : 0.042
The Journal of Academic Social Science Studies