Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 151
 İndirme 26
 Sesli Dinleme 1
JACK LONDON’IN “ALIN TERİ” ADLI ÖYKÜSÜNE MARKSİST BİR ELEŞTİRİ
2016
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Sanayileşme sürecinin ardından özellikle 19. yüzyıldan ikinci yarısından itibaren kapitalizmin de etkisiyle iş, emek, makineleşme, yabancılaşma gibi kavramlar toplumların ana sorunları arasında yer almıştır. Yokluk ve sefaletin hükmettiği evlerde yaşayıp sağlıksız koşulların egemen olduğu çalışma alanlarında hayatını devam ettirmeye çalışan birey, zaman içinde bedensel, zihinsel ve psikolojik anlamda ciddi sorunlarla karşılaşmıştır. Bir makine gibi sürekli çalışmak zorunda kalan birey kendisine ve diğer insanlara yabancılaşmış ve yaşadığı sorunlardan kurtulmak için kendisinden ve toplumdan kaçışı bir çözüm yolu olarak görmüştür. Sanayileşmenin ve kapitalizmin toplum ve bireyin yaşamını doğrudan etkilediği bu çağda yaşayan Jack London bu ve benzeri sorunlara kayıtsız kalmamış ve bu sorunların birey üzerindeki etkilerini yapıtları aracılığıyla yansıtmıştır. Bu çalışmada Jack London’ın Alın Teri adlı öyküsü Marksist eleştiri yöntemiyle incelenmiştir. Çalışmada bireyin içinde bulunduğu kötü yaşam ve çalışma koşullarına değinilmiş ve bunların neden olduğu fiziksel, zihinsel ve psikolojik yıkım, öykünün Johnny adındaki çocuk kahramanı üzerinden irdelenmiştir. Johnny’nin kötü yaşam koşulları ve çeşitli fabrikaların sağlıksız ortamlarında küçük yaşlardan itibaren zorunlu olarak çalışması Marx’ın emek tanımı doğrultusunda tartışılmıştır. Johnny’nin yıllar boyunca çok çalışmasından ötürü duygusal ve zihinsel yetilerini kaybetmesi ve hem kendisine hem de çevresine yabancılaşarak her şeyden ve herkesten kaçması Marx’ın yabancılaşma tanımı kapsamında ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Marxist Criticism To “the Apostate” By Jack London
2016
Yazar:  
Özet:

After industrialization period, especially with the influence of capitalism after the second half of the 19th century, the concepts such as work, labour, mechanization, alienation have ranked among the main problems of the society. The i

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.438
2023 Impact/Etki : 0.042
The Journal of Academic Social Science Studies