Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 201
 İndirme 23
 Sesli Dinleme 2
EDEBİYATIMIZDA EHL-İ BEYT SEVGİSİ ÇERÇEVESİNDE MALATYALI SABRİ DİVANI ÖRNEĞİ
2013
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Ev halkı anlamına gelen ehl-i beyt terimi, İslâm tarihinde Hz. Peygamber'in aile fertleri için kullanılmıştır. Hz. Peygamber’in şahsına, ailesine sevgi ve saygı duyulması gerektiği, Divan Edebiyatında da önem verilen bir konu olmuştur. Diğer taraftan Kerbelâ vakası olarak da bilinen Hz. Hüseyin’in şehit edilmesini anlatan manzum ve mensur eserler de kaleme alınmıştır. Pek çok şairde olduğu üzere ehl-i beyt sevgisini dile getiren şairlerden biri de Malatyalı Sabrî’dir. Araştırmanın amacı Malatyalı Sabrî’nin

Anahtar Kelimeler:

An Example Of Divan Written By Sabri̇ Of Malatya In The Terms Of Love For Ahl-ul-bayt In Our Literature
2013
Yazar:  
Özet:

An Islamic term Ahl-ul-Bayt which means a household is used for the family members of Hz. Muhammed. Love and respect for Prophet himself and his family has been an important issue in Divan literature too. On the other hand, also known as a case of Karbala Hz. Huseyin’s martyrdom in poems and prose works were written. As with many poets who express their love of Ahl-ul-Bayt, one of them is Sabri of Malatya. The aim of the study is to reveal the love of Ahl-ul-Bayt which reflects to the poet’s poetry with the motion of Sabri Divan. It is predicted that Sabri of Malatya had lived between second half of 19th century and first quarter of 20th century. Sabri was related to Kadiriyye tarikat and he wrote sufi poetries. The only existing manuscripts of Sabri Divan is at Süleymaniye Library and registered with the number “Kemal Edip Kürkçüoğlu 48”. The only study about Sabri and his work is belonged to Savran. There are totally 264 poems in Sabri Divan. 242 of them are lyric poems (gazel), 1 is murabba, 1 is muhammes, 3 of them are museddes and 3 of them are in mufred verse format. 14 poems are written in syllabic meter. The love of Ahl-ul-Bayt in Sabri Divan is examined under the headings of Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Huseyin and Karbala, Yezid and Twelve Imams. Sabri has included poems focusing on virtues and properties of Ahl-ul-Bayt at about 20 places in his

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.438
2023 Impact/Etki : 0.042
The Journal of Academic Social Science Studies