Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 127
 İndirme 45
KİMLİĞİN DÖNÜŞÜMÜ VE KÜLTÜREL KÜRESELLEŞME
2013
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Kimlik; sosyal bilimciler için modernite olgusuyla birlikte ele alınan ve dinamizmini günümüzde hala koruyan bir kavramdır. Modern toplumsal yapı içinde bireyin yalnızlaşması, modern yaşam biçimleri içinde geleneksel destek ve tanınma kriterlerinin önemsizleşmesi birey için bir krize neden oldu. Bu noktada kimliğin yeni bir tanımı ve farklı kimlik biçimleri de ortaya çıkmaya başladı. 20. Yüzyılda gerek II. Dünya Savaşı sonrası dönem gerekse de 1980 sonrası süreç kimlikte yeni kırılmaları da beraberinde getirdi. 1960’larda ana akım kültürden farklı olan toplulukların taleplerinin siyasal alana yönelişi, 1980’lerle birlikte küreselleşme ortamının da etkisiyle daha fazla karşılaşılan bir olgu haline geldi. Tüm bunlar karşısında siyasal sistem kimliğin bu dönüşümüne bir yanıt olarak politikalar geliştirmeye çalıştı ve halen de çalışmakta. Ancak farklı kimliklerin aynı çatı altında barışçı bir biçimde bir arada yaşayabilmesi beraberinde siyasal ve toplumsal sorunları da beraberinde getirmektedir. Kimliğin çoklu doğası siyasal sistemi -özellikle ulus devlet çatısı altında devleti- zorlamaktadır. Çünkü ulus devlet tek bir ulusun tekil kimlik inşası üzerine bina edilmiştir. Ancak günümüzde tek bir homojen kimlikte olanların yaşamakta olduğu bir devlet neredeyse yok gibidir. İşte bu heterojen duruma karşılık homojen tek üst kimlik sosyolojik olarak sorun yaratmakta, farklı kimlikte olan topluluklar açısından bir meşruluk krizini doğurmaktadır. Kimliğin toplumsal bir olgudan siyasallaşmış bir olguya dönüşmesi bugünün olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de sosyal bilimcilerin gündeminde önemli bir araştırma konusu olmaya devam edeceğinin de bir göstergesidir. Sosyolojik olarak kültürel çeşitliliğin varlığı bir realitedir, bu realitenin siyasal alana yönelik taleplerine demokratik çözüm önerileri sosyal bilimciler ve siyasetçiler tarafından bulunmak zorundadır.

Anahtar Kelimeler:

Transformation Of Identity and Cultural Globalization
2013
Yazar:  
Özet:

Identity, for social scientists, is a concept considered together with the phenomenon of modernity and still continuing its dynamism in today’s world. With in

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.378
2023 Impact/Etki : 0.042
The Journal of Academic Social Science Studies