Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 75
 İndirme 34
THE COMMON EUROPEAN FRAMEWORK OF REFERENCE AND TURKISH LANGUAGE
2013
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (ADÖÇ), müfredat ve izlence gelişimi, ders kitabı yazımı, öğretmen yetiştirme ve değerlendirme açısından başvurulan önemli bir referans belgedir. Bu program AA müfredat tartışmaları ile Avrupa’da yabancı dil öğretimi ve öğrenilmesi açısından önem kazanmıştır. Ancak Avrupa dilleriyle ilgili yapılan birçok çalışmada, ADÖÇ teori ve uygulamalarının tüm dil seviyelerini karşılayabilecek değerlendirme özelliklerini sağlamada yetersiz kaldığı vurgulanmaktadır. Birçok dil için uygulanabilen yaygın bir referans olarak gösterilse de yabancı dilin öğrenilmesinde büyük önem taşıyan kelime öğretiminde yeterli ölçüde verimli olmadığı bazı çalışmalarda dile getirilmektedir. Şimdiye kadar yapılan incelemelerde Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı ile ilgili Türkçe dışında birçok dilde araştırma yapılmış olmasına rağmen, Türkçe ve Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı ile ilgili bir çalışmaya rastlanmamıştır. Bu çalışmanın amacı, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı’nın Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenen öğrencilere yardımcı olup olmadığını araştırmak; değişik dil düzeylerinde öğrencilerin sağlıklı ve akıcı iletişim kurmada yeterli olup olmadığını tespit etmek; ayrıca Türkçe öğretiminde ne dereceye kadar ya da yaygın olarak hangi sözcüklerin AA düzeyinde kullanılması gerektiğinin ortaya çıkarılmasına katkıda bulunmaktır. Çalışmanın sonuçları farklı özellikler içeren bazı dillerin özellikle de başlangıç düzeyinde kelime öğretiminde Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programını uygulamanın büyük zorluk yarattığını ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Avrupa Di̇lleri̇ Ogreti̇mi̇ Ortak Cerceve Programi ve Turkce
2013
Yazar:  
Özet:

The Common European Framework (CEF) is a reference document for curriculum and syllabus development, textbook writing, teacher training, and for assessment, and it has gained importance for discussions of AA curricula, and L2 teaching and learning in Europe. However, the CEF may not provide sufficient theoretical and practical guidance to enable test specifications to be drawn up for each level of the CEF. Although it is widely referred to all languages, the Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) remains relatively insufficient for teaching vocabulary. There have been several studies on CEFP on different languages; nevertheless, there has been no single survey carried out in Turkish Language in this field. Therefore, this article tries to find answers by exploring questions of whether the CEFR can help foreign learners of Turkish language to construct vocabulary based on CEFR levels or not; whether the CEFR scales are sufficient to communicate at various levels; and then to what extent the most common words in Turkish should be included. The findings of this study indicate that application of CEFR, especially in teaching vocabulary, seems to be complicated to build or acquire for some languages which have different characteristics when compared to common European languages.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.374
2023 Impact/Etki : 0.042
The Journal of Academic Social Science Studies