Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 10
COMMUNICATION SATISFACTION OF STUDENTS OF COMMUNICATION: A RESEARCH TO DEFINE COMMUNICATION SATISFACTION LEVEL AND VARIABLES OF STUDENTS OF COMMUNICATION FACULTY
2013
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Bireysel ve kurumsal başarının temel ölçütlerinden birinin iletişim olduğu söylenebilir. Yüksek düzeyde iletişim doyumuna ulaşmış bireylerden oluşan kurumsal iklim, motivasyonu yüksek bir çalışma ortamı sağlamaktadır. Bu bakımdan rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı günümüzde kurumların öncelikli olarak etkin bir kurum içi iletişim ortamı oluşturması ve personelin iletişim doyumunu yükseltmesi gerekmektedir. İletişim sektörüne uzman yetiştiren iletişim fakülteleri de, yüksek düzeydeki iletişim doyumu ile hem kurumsal başarılarını artırabilmekte hem de öğrencilerini mesleğe daha iyi hazırlayabilmektedirler. Bu çalışma Türkiye’de iletişim fakültelerinde okuyan öğrencilerin iletişim doyum düzeylerinin tespitine dönük olarak yapılmıştır. Bu kapsamda 2012 yılı içerisinde devlet ve özel üniversitelerde okuyan 504 öğrenciye anket uygulanmıştır. Anket çalışması basit rastlantısal örneklem yöntemi ile yüz-yüze görüşmeye dayalı olarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmada öğrencilerin iletişim doyum düzeylerini etkileyen en önemli faktörün iletişim iklimi olduğu görülmüştür. Önem sırasına göre diğer iletişim doyum fakörleri ise medya ve iletişim ortamları, bilgilendirme ve kurumsal bütünleşme, kurumsal perspektif, üstlerle iletişim, geribildirim ve yatay iletişim olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca çalışmada Türkiye’deki iletişim öğrencilerinin iletişim doyum düzeylerinin genel itibariyle orta düzeyde olduğu ve bu iletişim düzeylerinin üniversite ve fakültelerin sağladığı imkânlar, öğrencilerin ekonomik, sosyo-demografik vb. özellikleri ve okuldaki statülerine göre farklılaşabileceği sonucuna varılmıştır. Özel üniversitelerde okuyan öğrencilerin iletişim doyum ortalamaları devlet üniversitelerine oranla daha yüksek olmuştur. Uygulama birimleri ve öğrenci kulüpleri gibi imkanların sağlanması öğrencilerin iletişim doyumlarını yükseltmektedir.

Anahtar Kelimeler:

İleti̇si̇m Ogrenci̇leri̇ni̇n İleti̇si̇m Doyumu: İleti̇si̇m Fakulteleri̇nde Okuyan Ogrenci̇leri̇n İleti̇si̇m Doyum Duzeyleri̇ni̇n ve Degi̇skenleri̇ni̇n Tespi̇ti̇ne Yoneli̇k Bi̇r Arastirma
2013
Yazar:  
Özet:

It can be said that communication is one of the key criteria of the in

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.675
2023 Impact/Etki : 0.042
The Journal of Academic Social Science Studies