Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 65
 İndirme 33
ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YAPILAN İLKÖĞRETİM OKULLARINDAKİ ZORBA DAVRANIŞLARIN İNCELENMESİ
2012
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada öğretmen adaylarının, uygulama öğretmenlerinin ve uygulama okullarındaki ilköğretim öğrencilerinin zorbalık konusuna ilişkin görüşleri incelenmiştir. Çalışma 2011-2012 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında, O.M.Ü. Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı son sınıfta öğrenim görmekte olan 180 öğretmen adayı, 15 uygulama öğretmeni ve 260 ilköğretim öğrencisi ile gerçekleştirilmiştir. Çalışmada öğretmen adaylarının ve uygulama öğretmenlerinin görüşlerine ilişkin veriler Karaman- Çınkır ve Kepenekçi (2003) tarafından geliştirilen “Şiddet-Kaba Güç Anketi” ile elde edilirken; ilköğretim öğrencilerinin zorba davranışlarını belirlemeye dönük veriler için ise Pişkin ve Ayas (2011) tarafından geliştirilen “Akran Zorbalığı Ölçeği: Çocuk Formu” kullanılmıştır. Ayrıca derinlemesine inceleme yapmak için öğretmen adayı ve uygulama öğretmenleri ile mülakat yapılmıştır. Anketten elde edilen veriler betimsel istatistikler (yüzde, frekans) kullanılarak, öğrenci zorba davranışları nicel veri analizi teknikleri kullanılarak analiz edilmiştir. Mülakatlardan elde edilen veriler ise nitel araştırma teknikleri kullanılarak analiz edilmiştir. Öğretmen adaylarının ve uygulama öğretmenlerinin görüşleri, belirlenen öğrenci zorba davranışlarının alt boyutlarına dönük karşılaştırmalı olarak incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation On Bullying Behaviour Of Students At Practice School
2012
Yazar:  
Özet:

In the present study attitudes of prospective teachers’ and the teachers’ and students the practice schools attitudes were examined towards bullying. The study was conducted with 180 prospective teachers studying Ondokuz Mayis University Education Faculty at the department of primary education, 15 practice teacher and 260 primary school students in. The data from the prospective teachers and practice teachers were obtained through “Violance- Vulgar Power Questionniare” developed by Çınkır & Kepenekçi (2003) and the data from the primary school students was acquired through “the Peer Bullying Scale: Form of Child” developed by Piskin & Ayas (2011). In addition to that interview was carried out with the prospective teachers and the practice teachers to get data in depth. The data obtained in the study was analyzed through descriptive statistics; bullying behavior from children was analyzed by using quantitative data analysis methods. The data from the interview was analyzed through qualitative data analysis. The data from the prospective and practice teachers was analyzed comparatively based on sub-dimension of student bullying behavior.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.475
The Journal of Academic Social Science Studies