Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 54
 İndirme 24
SANAT ESERİ BAĞLAMINDA ENTELEKTÜEL HEDONİZM
2019
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Modern çağın manipüle edilmiş toplumları her şey yolundaymış gibi çağa ayak uydururken; gerçek sanat eseri ile iletişime geçen birey, doğası gereği aradığı en yüksek hazzı bulma çabasında olacaktır. İnsan zihni sahip olduğu akıl ile yaşadığı evreni anlaşılır kılmaya çalışmaktadır. Bu anlayış onu nesnel bilgiye taşırken, yaşamdan da haz almasını sağlayacaktır. Adorno, sanatın sahip olduğu gücünü, temsil edilemeyeni, temsil etmekten aldığını ifade eder. Ayrıca estetiğe bağlı olarak bireyin sanat yolu ile özgürleşmesini sağlayanın da bu düşünce olduğunu beyan eder. Bu görüşler sanat eserinin sağladığı yüksek düzeydeki hazzı destekler mahiyettedir. Meydana getirdiği eserde izleyicilerin ortak paydada buluşması ise öznelerin aynı estetik beğeni ve estetik bilince sahip olmasındandır. Başka bir deyişle; bir yapıtın sanat eseri olması, o eserden alınacak estetik beğeni ve haz, bireyin duyarlılığı ile entelektüel bilgisinin uzandığı yere kadar olacaktır. Bu araştırmamızda sanat eseri bağlamında entelektüel Hedonizm ile ilişkili olarak, sanatçı, sanat tüketicisinin sahip oldukları estetik bilinç ve entelektüel bilgiye dayalı olarak alınan entelektüel haz duyumu irdelenmiştir. Sonuç olarak; sanatçının aşk ile var ettiği eseri ile kurduğu bağ ve oradan dışa yansıyanın izleyiciye ayna olması, belki de İnsana sunulan mucizelere tanık olma isteğinden kaynaklanmaktadır. Sanat eseri, kendi içinde gizlediği gücü karşısındaki insan aklının uzanabileceği en geniş alanlara kadar yayarak, insanlığın varoluş alanlarını genişletirken belki de kendi özünde yer alanı keşfetmesini sağlamaktır.

Anahtar Kelimeler:

Intellectual Hedonism in the Artwork
2019
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

While the manipulated societies of the modern age follow the age as if everything was right; the individual who communicates with the real artwork will be in an effort to find the highest pleasure he is looking for by nature. The human mind is trying to make the universe that he lives with the mind he has. This understanding will bring him to the objective knowledge, allowing him to enjoy life. Adorno expresses the power that art possesses from being unrepresented, represented. It also declares that this thought is the one that allows the individual to liberate by the art path depending on the aesthetics. These views are high-level pleasant supports provided by the artwork. In the work he brings to the scene, the audience’s gathering in the shared part is that the subjects have the same aesthetic likeness and aesthetic consciousness. In other words, the fact that a work is an artwork, the aesthetic pleasure and pleasure to be taken from that work will be to the point where the individual’s sensitivity and intellectual knowledge extend. In this research, in connection with intellectual hedonism in the context of the artwork, the artist, the art consumer, has the intellectual pleasure gained based on the aesthetic consciousness and intellectual knowledge. As a result, the artist's connection with the work he exists with love and the reflection from there to the outside is a mirror to the spectator, the desire to witness the miracles presented to man. The work of art is to enable humanity to explore, by spreading to the widespread spaces where the human mind, in front of the power it hides in itself, can extend its spaces of existence, and possibly in its own essence.

Anahtar Kelimeler:

Intellectual Hedonism In The Context Of Art
2019
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

While the manipulated societies of the modern age keep up with the age as if everything is OK; The individual who communicates with the real work of art will, by nature, strive to find the highest pleasure he sought. The human mind is trying to make the universe he lives in understandable with his mind. This understanding will carry him to objective knowledge and will also make him enjoy life. Adorno expresses that the power of art is derived from representing the unrepresentable. It also declares that it is this idea that allows the individual to be liberated through art, depending on aesthetics. These views support the high level of pleasure provided by the artwork. The meeting of the audience in the common denominator is that subjects have the same aesthetic taste and aesthetic consciousness. In other words; The fact that a work is a work of art, the aesthetic taste and pleasure to be received from that work will be up to the place where the individual's sensitivity and intellectual knowledge reach. In this study, in relation to the intellectual hedonism in the context of the art work, the artist, the aesthetic consciousness of the consumer of art and the intellectual pleasure received based on the intellectual knowledge is examined. As a result; the bond that the artist has created with love and the mirror reflected to the audience from the outside, perhaps because of the desire to witness the miracles offered to man. The work of art is to expand the areas of existence of humanity by expanding the power hidden within itself to the widest areas where the human mind can reach, perhaps to discover its own essence.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.407
2023 Impact/Etki : 0.276
Turkish Studies