Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 75
 İndirme 24
Okul Öncesi Eğitimin 48-66 Aylar Arasındaki Suriyeli Çocukların Gelişimine Etkisi
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Çalışmada, okul öncesi eğitimin 48-66 aylar arasındaki Suriyeli çocukların gelişimine etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışma grubunu, 14 çocuk ve anneleri oluşturmaktadır. Karma desenin kullanıldığı çalışmada veri toplama aracı olarak; Genel Bilgi Formu, "Okul Öncesi Gelişimsel Değerlendirme Formu", “Okul Öncesi Eğitimin Etkiliği Görüşme Formu", “Barış ve Şiddet Kavramlarına Yönelik Görüşme Formu”, “Oyun Görüşme Formu” ve “Öğretmen Görüşme Formu” kullanılmıştır. Çocuklara uygulanan Okul Öncesi Gelişimsel Değerlendirme Formlarından elde edilen ön test son test puanları arasındaki farklılık Wilcoxen İşaretli Sıralar Testi ile değerlendirilmiştir. Yarı yapılandırılmış görüşme formlarından elde edilen verilerin analizinde ise betimsel analiz yöntemi kullanılmış, Deneysel ve yarı yapılandırılmış görüşme formlarına ilişkin bulgular olarak sunulmuştur. Çalışma sonucunda çalışma grubundaki çocukların, bilişsel, dil, sosyal duygusal ve motor gelişim alanları ön test- son test puanları arasında anlamlı farklılık olduğu belirlenmiştir. Yarı yapılandırılmış görüşmeler sonucunda annelerin; okul öncesi eğitimin çocuklarının sosyal-duygusal gelişimini desteklediğini, Türkçe sözcük dağarcığının gelişimine katkı sağladığını ifade ettikleri; barış kavramını, “güzel bir şey, barış ve sevgi” olarak; şiddet kavramını ise, “adaletsizlik, nefret, kin,” olarak tanımladıkları görülmüştür. Aynı zamanda annelerin çocuklarıyla ev ortamında oynadıkları oyunlarla ilgili görüşleri alınmak istenmiş, ancak anneler kendi kültürlerinde kadınların ve kız çocuklarının oyun oynamalarının kabul edilebilir bir davranış olmadığını ifade ettikleri görülmüştür. Çalışma sonuçları doğrultusunda öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Preschool Education On 48-66 Month-old Syrian Children’s Development
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to investigate the effect of preschool education on the development of 48-66 month-old Syrian children. The study group consisted of 14 children and their mothers. In the study, which used mixed design, General Information Form, “Early Development Evaluation Form”, “Interview form for the Effectiveness of Preschool Education”, “Interview Form for the Concepts of Peace and Violence”, “Game Interview Form” and “Teacher Interview Form” were used as data collection tools. The difference between the pre-test and post-test scores obtained from the forms was evaluated by Wilcoxen Signed Ranks Test. The data obtained from the semi-structured interview forms were analyzed through using descriptive analysis method. Findings derived from the experiment and semi-structured interview forms were presented. According to the findings, significant differences were found between pre-test and post-test scores of language, social emotional and motor development areas. As a result of the semi-structured interviews the mothers reported that pre-school education supported the social-emotional development of their children and that it contributed to their children’s development of Turkish vocabulary; and defined the concept of peace as “something beautiful, peace and love” while they defined the concept of violence as “injustice, hatred, grudge”. At the same time, the researchers asked about the opinions of mothers about the games they played with their children in the home environment, but the mothers stated that playing games by girls and women was not acceptable according to their own culture. Suggestions were presented in accordance with the results of the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.703
Turkish Studies