Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 88
 İndirme 22
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI OLARAK GÖÇMEN DERNEKLERİ: ALMANYA’DA GÖÇMEN KADINLAR BİRLİĞİ ÖRNEĞİ
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Farklılaşan ve çeşitlenen Batı toplumlarında göçmen sorunu uzunca bir süredir devlet politikalarının gündeminde yer almaktadır. Göçmen dernekleri ise toplumsal dışlanmaya karşı birer ses duyurma, dayanışma ve uyum sağlama odakları olarak ortaya çıkmış, aynı zamanda da devletler ve göçmen toplum arasında birer iletişim noktası konumundadırlar. Bununla beraber göçmen dernekleri toplumdaki çatışma ve düşmanlıkları azaltmayı hedefleyen bir program belirlediğinde, tıpkı çoğulcu anlamdaki gönüllü/sivil kuruluşlar gibi toplumun demokratikleşmesine ve toplumdaki uzlaşma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayabileceklerdir. Bu noktada sınıfsal, etnik, kültürel, dini vb. aidiyetleri yatay kesebilen kadın göçmen dernekleri ise sahip oldukları nitelikler ile toplumda demokratik bir denge yaratmaya katkı sağlayabilecek önemli bir potansiyele sahiptir. Almanya’da göçmen tarafından kurulmuş birçok dernek vardır. Bu çalışma, göçmenlerin oluşturduğu dernekleri çoğulcu bir sivil toplum anlayışı temel alınarak değerlendirmeyi hedeflemektedir. Bu anlayışa göre sivil toplum örgütlerinin rol ve işlevlerine dair üç ana unsur öne çıkmaktadır. Bunlardan ilki devletten bağımsızlık ve hükümet politikalarını sorgulama, ikincisi dayanışma ve sorumluluğu geliştirme ve sonuncusu iç örgütlenmenin demokratikliğidir. Bu doğrultuda örnek olarak 2005 yılında Almanya’nın Köln şehrinde kurulup tüm ülkede faaliyet gösteren “Göçmen Kadınlar Birliği” derneğinin aktif üyeleri ile bire bir yapılan görüşmelere ve dernekle ilgili toplanan dokümanlara dayanarak yapısı, hedefleri ve çalışmaları incelenecektir. Çalışmanın sonucunda ise bahsedilen teorik çerçeve kapsamında kadın göçmen derneklerinin uyum, dâhil etme ve çatışmaları giderme konularındaki potansiyelleri değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Immigrant Associations As Civil Society Organizations: Case Of Immigrant Women Union In Germany
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

In more differentiated and diversified Western societies, immigrant question has been on the agenda of state policies for a long time. Immigrant associations emerged not only as focal points for solidarity and adaptation into the new society, but also as contact points between the states and the immigrant community. However, when immigrant associations adopts a program which aims at reducing conflict and hostility in society, they can contribute to the democratization of the society and the spread of the culture of reconciliation in society similar to the civil/voluntary organizations in pluralistic manner. At this point, women’s’ immigrant organizations, which can cross cut class, ethnic, cultural, religious, etc. identities horizontally, have a significant potential to contribute to the creation of a democratic balance in the society. There are many associations founded by immigrants in Germany. This study aims to evaluate those immigrant associations from a pluralist perspective. According to this, there are three dimensions related to the roles and functions of civil society organizations, namely independence from the state and checking government policies, enhancing solidarity and responsibility and inner democracy. In this manner the structure, as an example activities and objectives of Immigrants Women’s Union Germany which has founded in Cologne, 2005 will be examined depending on the data collected through interviews and documents. Eventually, women’s immigrant associations will be evaluated with respect their potential roles and functions in the integration, inclusion and conflict resolution within the scope of above-mentioned theoretical framework.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.703
Turkish Studies