Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 151
 İndirme 40
 Sesli Dinleme 1
Paleolitik ve Neolitik Dönem Buluntularında Giyim Kültürü
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

İnsanlık tarihinin başlangıç noktasının tam olarak bilinmemesine rağmen ortaya konulan insan eseri ürünler ile yaşanmış kültürler bizlere bazı ipuçları vermektedir. Yaşam alanları, yemek kültürleri, inanışları ve giyim kültürleri gibi birtakım bilgilerin araştırmalar sonucunda ortaya çıkarılan eserler aracılığıyla öğrenmesi mümkündür. Bu konuda özellikle mağara veya kaya resimleri, ana tanrıça figürinleri önemli referans kaynakları arasında yer almaktadır. Dünyanın çeşitli bölgelerinde ele geçmiş sayısız eser ile günden güne açığa çıkan yeni bulgular tarihi referansların daha bilinçli bir biçimde sorgulanarak dönemle ilgili belirsizliklerin ortadan kalmasında önemli bir adım teşkil etmektedir. Geçmişe uzanan kültürel yolculukta medeniyetlerin giyim ve kuşam biçimlerine mağara ve kaya resimleri ile ele geçirilen figürinler üzerinden tanıklık edilen birtakım araştırmalar, zorlu yaşam koşullarına karşın insanoğlunun doğaya karşı verdiği mücadeleyle yaşamda kalma savaşının somut göstergelerine ışık tutmaktadır. Temelde çıplak derisini örtmek için geliştirdiği yöntemlerle yaşamın ve soyunun devam etmesine olanak sağlayan ilkel dönem insanları, bu öğretilerini zihinsel yetenekleri sayesinde geleneksel sistemlerle birleştirip gelecek kuşaklara aktarmasını başarmıştır. Çalışmada İşlevsel ve günlük kullanımının dışında çeşitli ritüellerin de bir parçası olarak sembolik bir değerle donanan giysilerin Paleolitik ve Neolitik dönem buluntu örnekleri üzerinden incelenerek ortaya konulması amaçlanmıştır. Buluntuları oluşturan temel materyaller arasında ana tanrıça figürinleri, gömülerden elde edilen giysi ve donatı parçaları ile mağara duvar resimleri yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.169
Turkish Studies