User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 151
 Downloands 40
 Audio Listening 1
Paleolitik ve Neolitik Dönem Buluntularında Giyim Kültürü
2018
Journal:  
Turkish Studies
Author:  
Abstract:

İnsanlık tarihinin başlangıç noktasının tam olarak bilinmemesine rağmen ortaya konulan insan eseri ürünler ile yaşanmış kültürler bizlere bazı ipuçları vermektedir. Yaşam alanları, yemek kültürleri, inanışları ve giyim kültürleri gibi birtakım bilgilerin araştırmalar sonucunda ortaya çıkarılan eserler aracılığıyla öğrenmesi mümkündür. Bu konuda özellikle mağara veya kaya resimleri, ana tanrıça figürinleri önemli referans kaynakları arasında yer almaktadır. Dünyanın çeşitli bölgelerinde ele geçmiş sayısız eser ile günden güne açığa çıkan yeni bulgular tarihi referansların daha bilinçli bir biçimde sorgulanarak dönemle ilgili belirsizliklerin ortadan kalmasında önemli bir adım teşkil etmektedir. Geçmişe uzanan kültürel yolculukta medeniyetlerin giyim ve kuşam biçimlerine mağara ve kaya resimleri ile ele geçirilen figürinler üzerinden tanıklık edilen birtakım araştırmalar, zorlu yaşam koşullarına karşın insanoğlunun doğaya karşı verdiği mücadeleyle yaşamda kalma savaşının somut göstergelerine ışık tutmaktadır. Temelde çıplak derisini örtmek için geliştirdiği yöntemlerle yaşamın ve soyunun devam etmesine olanak sağlayan ilkel dönem insanları, bu öğretilerini zihinsel yetenekleri sayesinde geleneksel sistemlerle birleştirip gelecek kuşaklara aktarmasını başarmıştır. Çalışmada İşlevsel ve günlük kullanımının dışında çeşitli ritüellerin de bir parçası olarak sembolik bir değerle donanan giysilerin Paleolitik ve Neolitik dönem buluntu örnekleri üzerinden incelenerek ortaya konulması amaçlanmıştır. Buluntuları oluşturan temel materyaller arasında ana tanrıça figürinleri, gömülerden elde edilen giysi ve donatı parçaları ile mağara duvar resimleri yer almaktadır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Turkish Studies

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 12.054
Cite : 48.169
Turkish Studies