Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 82
 İndirme 21
Platon ve Savaş
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Platon’un adalet ve savaş üzerine düşünceleri özellikle Devlet diyalogunda temelinde analiz edilmekte, Platon’un dil bir savaş teorisine sahip olup olmadığı üzerine bir tartışma yürütülmektedir. Bu anlamda, Platon’un savaşı insanoğlunun birlikte yaşamasının kaçınılmaz bir sonu olarak görüp görmediği tartışılacaktır. İnceleme diğer diyaloglardan da kısaca yararlanılmak suretiyle, özellikle Devlet diyalogu çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Devlet diyaloğu bize adil savaş teorisi hakkında ön bilgiler vermektedir. Özellikle Devlet diyalogu I. Kitapta Sokrates, adil bir devletin nasıl olması gerektiğini tartışır ve adaletsizliğin açık bir biçimde savaşa neden olduğunu açıklar. Ancak daha sonra, amacı şehri savunmak olan koruyucuların durumunu belirlemesiyle birlikte II. Kitapta fikri değişmeye başlar. Sokrates, savaş konusunu adalet temelinde tartışır ve II., IV. ve V. Kitaplar üzerinden savaşın adil şehrin siperi olduğu sonucuna ulaşır. Buna ek olarak diyalogda, çok fazla lüks yaşam isteğinin de insanları savaşa sürüklediğini belirtir. Anahtar Kelimeler: Platon, Savaş, Devlet Diyalogu, Adalet, Sokrates

Anahtar Kelimeler:

Platon and the War
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

In this study, Platon’s thoughts on justice and war are analysed on the basis of the State dialogue, and a discussion is conducted on whether Platon’s language has a war theory. In this sense, it will be discussed whether Platon’s war is seen as an inevitable end of human life together. The review will be carried out in the context of the other dialogue, especially in the context of the State dialogue. The state dialogue gives us preliminary information about the theory of fair war. In the book I, Socrates discusses how a fair state should be, and explains that injustice clearly leads to war. But later, the goal is to determine the status of the guardians who are defending the city. The book begins to change. Socrates discussed the issue of war on the basis of justice and II, IV. The V. Books conclude that the war is the order of the fair city. In addition, in the dialogue, too much desire for luxury life indicates that it also drives people into war. Keywords: Platon, War, State Dialogue, Justice, Socrates

Anahtar Kelimeler:

Plato and War
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

In this study, it is analysed Plato’s thoughts about justice and war. It is discussed if Plato has a theory of war in the Republic and examined if Plato regards the war as an inevitable feature of human coexistence. In this sense, the discussion about war will be especially on Republic although it is benefited from other dialogues. Socrates discuss about how to be a just city and states clearly that injustice causes war in Book I, but her mind starts to change in Book II by identifying the situation of guardians whose purpose of defending the city. However, Socrates discusses the topic of war in light of justice and concludes that war is the outworking of the perfectly just city throughout Books II, IV and V. Accordingly, Socrates having shown that the quest for luxury leads to ever expanding desires that in turn lead to war in the Republic.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.552
2023 Impact/Etki : 0.276
Turkish Studies