Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 57
 İndirme 24
Senaryo Tabanlı Öğrenme Tekniğinin Dil Bilgisi Konularının (Kelime Bilgisi) Öğretimine Katkısı
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda öğrenme ve öğretme teknikleri üzerinde yapılan çalışmaların ivme kazanmasıyla birlikte yeni yeni öğretme-öğrenme teknikleri ortaya çıkmaktadır. Temel amaç öğrenme ve öğretmeyi en üst noktada gerçekleştirmek olan bu tekniklerden biri de Senaryo Tabanlı Öğrenme Yöntemi (STÖY)’dir. Öğrenci merkezli bu yöntemde amaç bilginin yaparak, yaşayarak öğrenilmesi ve daha uzun süre kalıcı olmasıdır. Bu çalışmanın amacı cümle ve kelime bilgisi gibi dil bilgisi konularının STÖY ile öğretilmesidir. Çalışma, İstanbul/Kâğıthane Şehit Adem Yavuz Ortaokulu’ndaki iki 6.sınıf şubesinde uygulanmıştır. Bu çerçevede öncelikle biri kontrol grubu (35 öğrenci) diğeri de deney grubu (35 öğrenci) olmak üzere iki 6. sınıf şubesinde okuyan öğrenci grubu belirlenmiştir. Sürecin başında her iki şubede okuyan öğrencilerin hazır bulunuşluklarını ölçmek amacıyla kelime bilgisi konusunda hazırlanmış bir ön test ile başarı düzeyleri tespit edilmiştir. Daha sonra beş hafta sürecek olan çalışmada kelime bilgisi konusu deney grubundaki öğrencilere STÖY ile kontrol grubundaki öğrencilere ise geleneksel/düz anlatım yöntemi ile anlatılmıştır. Süreç sonunda gerçekleştirilen son test ile de öğrencilerin başarı düzeyleri belirlenmiş ve söz konusu son test ile ön testin karşılaştırılması yapılarak STÖY’ün uygulandığı deney grubunun kontrol gurubuna oranla daha yüksek bir başarıyı sağlamaları hedeflenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Scenario-based learning technique contributes to the teaching of language knowledge subjects (word knowledge)
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

In recent years, with the incentive of the study on learning and teaching techniques, new teaching-learning techniques are emerging. One of these techniques that are the main objective of learning and teaching at the top point is the Scenario-based Learning Method (STÖY). The student focused on this method is that the purpose of knowledge is to be learned by doing, living and lasting longer. The purpose of this study is to teach themes of language knowledge such as phrase and word knowledge with STÖY. The study was carried out in two sixth-class branches in Istanbul/Kâğıthane Şehit Adem Yavuz High School. In this framework, first, one control group (35 students) and the other experiment group (35 students) are identified as two 6th-class branches of students studying. At the beginning of the process, success levels were identified with a pre-test on word knowledge prepared in order to measure the prepared outcomes of students studying in both branches. The study, which will last five weeks, will be taught to the students in the subject experiment group and to the students in the STÖY and control group with the traditional/direct narrative method. With the final test conducted at the end of the process, the students were also determined the success levels and the aim was to provide a higher success than the control group of the experiment group in which the STÖY was implemented by comparing the last test with the previous test.

Anahtar Kelimeler:

The Contribution Of The Teaching Grammar Of Scenario-based Learning Techniques
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

In recent years, learning and teaching techniques are energing new teaching-learning techniques with the acceleration of the studies. The main purpose of learning and teaching to achieve the top flight if one of those techniques Scenario-Based-Learning method. Student-centered learning through experiences of knowledge and purpose in this method is longer lasting. The aim of this study, such as vocabulary and grammar of the sentence to teach with Scenario- Based-Learning method. The study İstanbul Kağıthane Şehit Adem Yavuz Secondary School in grade 6 will be implemented in two. Within this framweork one of the first control group (35 students) in one experimental group (35 students) including two 6 th grade classes are determined grup of students. Students who are the beginning of the process in each branch prepared in order to measure the readiness vocabulary with a-pretest levels of success will be determined. Then five week long study of vocabulary subject the students in the experimental group Sceneria-Based-Learning method will be implented with the students in the control group Sceneria-Based-Learning method will be implented with the students in the control group in the program implented with other techniques at the efol of the pracces the final test will also determine the level of students achievement and will cupared to the pro test past test in question. Thus Scenaria-Based-Learning compared to the control student achievement levels of students in the expericated group administred group aimed to achieve the higher is the result.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.703
Turkish Studies