Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 194
 İndirme 56
 Sesli Dinleme 1
Geçmişten Günümüze Din Eğitiminin Muhtevasının Değişimi Üzerine Bir Değerlendirme
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Modern öncesi ve sonrası dönemde eğitimin muhtevası karşılaştırıldığında belirgin bir farklılaşmanın olduğunu ifade etmek mümkündür. Bunun nedeni ise eğitim ve din eğitimine yüklenen anlamın değişmiş olmasıdır. Modern öncesi dönemde eğitimin karakteri dinî idi. İnsana ve dünyaya bakışta dinin tesiri daha hâkimdi. Dolayısıyla eğitimin muhtevası da bu yönde belirleniyordu. Modern dönemde ise eğitime yön veren ana unsur, yeni süreci de omuzlarında taşıyan iktisadi ve sınai düzen ve bu düzenin beraberinde getirdiği insan anlayışıdır. Değişen bu ana unsurun eğitimden beklentisi bu düzene uyum sağlayabilecek ve öncelikle iktisadî değer üretebilecek fertler yetiştirmektir. Din eğitimi de bundan bağımsız düşünülmemelidir. O da eğitim sistemi içerisinde bu amaca hizmet edebilecek bir muhteva ile yer alabilmektedir. Bu çalışmada söz konusu farklılık geçmişten günümüze Müslüman âlim ve eğitimcilerin eğitimin (dolayısıyla din eğitiminin) muhtevasına dair görüşleri üzerinden ortaya konulmaya ve değerlendirilmeye çalışılmıştır. Erken dönem İslam âlimlerinin eğitimin içeriğine dair görüşlerinde öne çıkan konular, Kur’an eğitimi, öğretimi yapılan ilimlerin tasnifi ve edeb/adabu’l-muaşeret kurallarıdır. Günümüz eğitimcileri ve düşünürlerinin eğitim/din eğitiminin içeriğine dair görüşlerinin, modern eğitim sistemi ile ilgili görüşlerine bağlı olarak iki temel yaklaşıma dayandığı söylenebilir. Bunlardan birisi geleneksel dinî eğitim anlayışını esas alan yaklaşımdır. Diğeri ise mevcut durumu bir gerçeklik olarak kabul edip, mevcut şartlara dayalı olarak öneriler geliştirmeye çalışan din eğitimi yaklaşımıdır.

Anahtar Kelimeler:

An Evaluation Of Changing Of The Religious Education Content From Past To Present.
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Comparing the contents of education before and after the modern period, it is possible to say that there is a distinct diffrence each other. The reason for this is that the meaning related to education and religious education has changed. Education was also entirely religious because religious influence was stronger in human and world view. Therefore, the content of education was determined in this direction. In the modern era, the main factor that drives education is the economic and industrial order. Educational expectation of this changing main factor is to train i

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.185
Turkish Studies