Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 17
Aynî’nin Hadîs Alanında Babertî’ye Yönelttiği Bazı Eleştirilerin Değerlendirilmesi
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Hz. Peygamber’den sonra, sahâbe devri başladı. Bu dönemden itibaren hadisler, fıkıh, tefsir, akaid ve diğer İslâmî ilimler ile iç içe tabiûn nesline aktarıldı. Tabiûn dönemi, temel İslâm bilimlerinin temellerinin atıldığı adeta bir dönemi haline geldi. Hadisler kayıt altına alındı. Kûfe, Basra, Medine gibi İslâm fıkhının merkezleri oluştu. Hadis hâfızları ve fıkıh âlimleri yetişti. Hadis ve fıkıh, İslâm’ın temel ilimleri arasında yer aldı. Mezheplerin ortaya koyduğu kurallar, fıkıh ilmi ile ilgilidir. Hadisler ise, bu kuralları anlamaya yardımcı olurlar. Hanefi mezhebinin kuralları da fıkıhçılar tarafından kitaplara yazılmıştır. sonradan gelen âlimler bu kuralları şerh etmişlerdir. Aynî (ö. 855-1451) ve Babertî (ö. 786-1372) adeta halef-selef olarak Merğinânî (593-1199)’nin Hidâye isimli kitabını şerh etmişlerdir. Bu kitabı şerh ederlerken, içerisindeki hükümleri bazen hadisler ile açıklamışlardır. Aynî (ö. 855-1451), Babertî (ö. 786-1372)’den sonra yaşadığından onun eserini görme şansını elde etmiştir. Bu yüzden de Binâye isimli eserinde onun hadis ve fıkıh ile ilgili görüşlerini zaman zaman eleştirmiştir. Biz, bu çalışmamızda hadis alanıyla ilgili Aynî (ö. 855-1451)’nin Babertî (ö. 786-1372)’ye yönelttiği eleştirileri ele almaya çalıştık. Bu eleştiriler râvîlerin durumlarını, sened ile ilgili terimlerin kullanılmasını, hadis metinlerindeki ihtilâfları içermektedir. Bu tür eleştiriler incelendi. Aynî (ö. 855-1451) ve Babertî (ö. 786-1372)’nin işlenen konuyla ilgili görüşleri dikkate alınarak hadis ilmi açısından değerlendirmelerde bulunuldu.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Aynî’s Of Some Criticisms Directed At Babertî In The Hadith
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Companions of the Prophet era. It began after the Prophet. Hadiths, Fiqh, Tafsir, intertwined with Akaid and other Islamic sciences were transferred somehow to tabiûn students from this period. Tabiûn period, has become almost a period of fundamental Islam that the basis of science. Hadith were recorded. Kufa, Basra, center of Islamic jurisprudence as Medina occurred. Hadith scholars of fiqh scholars and grew up there. Hadith and fiqh, was among the basic sciences of Islâm. The rules put forward by the sects, fiqh is related to knowledge. The Hadiths, helps to understand these rules. The rules of the Hanefî books are written by fiqh scholars. They commentaries from scholars of later these rules. Aynî (d. 855-1451) ve Babertî (d. 786-1372) were almost as successor-predecessor had Merğinânî (d. 593-1199)’s commentary on the book Hidâye. This book while they commentary, in which they explain the provisions of the hadiths rarely. Aynî (d. 855-1451), that had been obtained after the chance to see Babertî (d. 786-1372)’s work. That's why Binâye work is criticized from time to time in its opinion on the hadith and fiqh. We have Aynî (d. 855-1451)’s criticism of our study, we tried to take him on the hadith. These criticisms of the status of the narrator, the use of terms relating Invoices include conflict in the hadith texts. Such criticism has been viewed. Aynî (d. 855-1451) and Babertî (d. 786-1372) is considering views on the issue were made in the process of assessment of the scientific tradition.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.169
Turkish Studies