Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 64
 İndirme 24
Türkçe Öğrenen Yabancı Öğrencilerin Yazma Kaygılarının Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Yazma kaygısı insanı, yazma becerisinin bütün aşamalarında etkilemekte ve insanın yazmaya karşı olumsuz bir tavır almasına sebep olmaktadır. Bu tavır devam ettiğinde ise insanın yazma yetisini geliştirmek ve onu tekrar motive etmek güç olmaktadır. Yazmaya karşı geliştirilen bir tepki olan yazma kaygısı; üzüntü, kızgınlık, korku şeklinde kendini gösterebilmektedir. Bu durum da kişinin kendini yetersiz ve eksik görmesine sebep olmakta ve kendini ifade edememe, zayıf kalma, motive olamama, çekingen davranma gibi durumlar, yazma becerisinde kaygıya yol açmaktadır. Bu çalışmanın temel amacı, Türkçe öğrenen yabancı öğrencilerin yazma kaygılarını daha iyi anlamaktır. Araştırmada, cinsiyet, yaş, sınıf düzeyleri, dil bilgisi, sınıf içi aktiviteler ve öğrenilen yabancı dil sayıları gibi değişken ele alınmıştır. Açıklayıcı inceleme yönteminin kullanıldığı bu araştırmada, katılımcılar amaçlı örneklem yoluyla seçilmiştir. Çalışmaya, özel ve devlet üniversitelerinde öğrenim gören 451’i erkek 130’u kız, toplamda 581 öğrenci katılmıştır. Veriler, “Kişisel Bilgi Formu” ve “Yabancı Dil Olarak Türkçe Yazma Kaygısı Ölçeği”, aracıyla elde edilmiştir. Araştırmanın sonucunda, öğrencilerin kaygı düzeylerinin cinsiyet, yaş, sınıf düzeyleri, dil bilgisi, sınıf içi aktiviteler ve öğrenilen yabancı dil sayıları gibi değişkenler açısından anlamlı şekilde farklılaştığı sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmanın bulgularından hareketle önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.703
Turkish Studies