Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 166
 İndirme 30
 Sesli Dinleme 2
Karakterin Değişmesinde Din Eğitiminin Rolü
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Kişiliğin bütünlüğü içinde her insanın öteki insanlardan farklı olmasını sağlayan, kendine özgü özellikleri vardır. Bu özellikler kişiliğin belli unsurlarıyla bağlantılıdır ve bunların dışarıya yansıması kişiliğin göstergesidir. İnsanın karakter özelliği ise, bir anlamda davranış özelliğidir. Bu açıdan karakter, insanın ayırt edici özelliği olan “davranış kalıbı” olarak da ifade edilebilir. Karakterin, kalıtımla gelen ve zamanla olgunlaşma faktörlerinin ilave olunduğu kalıtsal yönü olduğu gibi ayrıca çevresel faktörlerin etkisi ve bireyin kendi çabasıyla gelişen yönü de vardır. Karakterin değişmesi öncelikle o eğilimin farkına varılması ve onunla savaşılması şeklinde iradi bir faaliyet olarak gelişir. Sonrasında bu iradi fiiller zaman içerisinde yerleşik hale gelerek karakter değişikliğini meydana getirir. Bireyin sahip olduğu kötü karakter özelliklerinin değiştirilip yerine iyi karakter özelliklerinin yerleştirilmesi de bu yolla mümkün olur. Buradan hareketle bu çalışmada kişiliğin/şahsiyetin bir bölümünü oluşturan karakter ve karakterin değişmesinde din eğitiminin rolü konusu ele alınmıştır. Din eğitimi konusunda daha açık, seçik ve yararlı bir sonuca varmamız karakter kavramı üzerine eğilmemizle mümkün olacağı düşüncesiyle böyle bir konu araştırılmaya çalışılmıştır. Çalışmamızda karakter, karakterin oluşması ve karakterin değişip değişmeyeceği konuları üzerinde kısaca durduktan sonra, karakterin şekillenmesinde din ve din eğitiminin nasıl bir etkiye sahip olduğu üzerinde durulmuştur. Karakter kavramı açıklanırken pek çok kişinin kavram kargaşası yaşadığı karakter, şahsiyet, huy, mizaç gibi kavramlar anlaşılır bir şekilde açıklanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Change The Role Of Religious Education In Character
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

That makes it different from other people in the integrity of every human personality has its own unique characteristics. These features are associated with certain elements of their outward reflection of personality and is an indicator of personality. The human character feature is a sense behavior characteristic. In this respect the character, which is characterized human-like "behavior pattern" it can be expressed as. The character, inherited from ripening and eventually added as hereditary factors also that when the effects of environmental factors and i

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
2014










Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.337
Turkish Studies