Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 56
 İndirme 22
Branş ve Sınıf Öğretmenlerinin Bakış Açısıyla 4+4+4 Eğitim Sistemi
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Zorunlu eğitimin 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren 12 yıla uzatılması, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen yeni bir yapılanmayı ortaya çıkarmıştır. Bu yapılanmanın eğitim sistemini ne yönde etkilediği eğitim araştırmacıları için merak konusudur. Bu çalışmanın amacı sınıf ve branş öğretmenlerinin 4+4+4 eğitim sisteme ilişkin görüşlerini belirlemek, sistemle ilgili yaşanan sorunları tespit etmek ve sistemle ilgili yaşanan sorunlara ilişkin öneriler geliştirmektir. Çalışma, nitel araştırma yöntemine göre desenlenmiş bir durum çalışmasıdır ve çalışmaya 334 sınıf ve branş öğretmeni katılmıştır. 313 öğretmenin araştırma problem ve alt problemleri ile ilgili düşünceleri, yapılandırılmış görüşme formu aracılığıyla yazılı olarak, 21 öğretmenin düşünceleri ise yüz yüze yapılan görüşmeler yoluyla elde edilmiştir. Görüşmelerden elde edilen verilerin yorumlanması, soru bazında içerik analizine tabi tutulmuş, ancak araştırmanın bütünü düşünüldüğünde betimsel analiz gerçekleştirilmiştir. Bulgular öğretmenlerin genel olarak değişimin kendisine karşı olmadıkları ya da bir başka anlatımla değişime kapalı olmadıklarını, değişimin gerçekleştirilme tarzına ya da yöntemine itiraz ettiklerini açığa çıkarmıştır. Öğretmenler 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili ne gibi problemler yaşadıkları sorusuna en çok 5 yaşında okula başlayan birinci sınıf öğrencileri ve branş öğretmenine uyum sağlamakta güçlük çeken beşinci sınıf öğrencileri üzerinde durmuşlardır. Okula başlama yaşının aşağıya çekilmesi öğretmenlerin en çok yakındıkları konu olurken, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması öğretmenler tarafından en çok kabul gören uygulama olmuştur. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu okulların 4 yıllık kademelere göre ayrılmasını uygun bulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

4 + 4 + 4 Education System With Perspective Of Branch and Primary Teachers
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Extension of compulsory education to 12 years has brought a new formation known as 4 +4 +4 in the public. How this restructuring will affect the education system has been the focus of attention for educational researchers. The aim of this study is to determine classroom and branch teachers’ views about 4 +4 +4 education system problems and system-related problems and is to provide suggestions about other problems regarding this system. The study is a case study based on qualitative research method. 334 classroom and branch teachers participated in this study. 313 teacher's thoughts about the research problem and sub-problems were obtained in writing through a structured interview form and 21 teacher's thoughts were obtained from interviews conducted face to face. Interpretation of the data obtained from interviews were subjected to content analysis based on i

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.337
Turkish Studies