Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 21
“Tarih-i Osmaninin Bir Devre-i Mühimmesi Kosova Zaferi Ankara Hezimeti” Tek Bir Zafer ve Tek Bir Yenilgiyi mi Anlatır?
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Tarih yazıcılığının henüz bilimsel metotlara dayanmadığı ve erkek egemen bir hüviyet taşıdığı bir dönemde Fatma Aliye Hanım tarafından kaleme alınan “Tarih-i Osmaninin Bir Devre-i Mühimmesi Kosova Zaferi Ankara Hezimeti” (1915) adlı eser, sadece tarihi bir vakanın tasvirinden ibaret değildir. Osmanlı devletinin önemli bir küçülme yaşadığı, sıcak harbin yoğun bir şekilde devam ettiği bu yıllarda tarihçi Ahmet Cevdet Paşa’nın iyi eğitim görmüş romancı kızı, bir dönem tenkidine de girişmiştir. Eserde Osmanlı’ya yükseliş dönemlerini yaşatan sultanların olumlu vasıfları ile fetret devrine sebep olan sultanın hataları göz önüne serilmiş, ayrıca -zımnen- kendi yaşadığı devrin arızalarına işaret edilmiştir. Eser, kadın kalemiyle tarihe düşülen bir not olmak yanında romancı bir kalemin tespit, tenkit ve hassasiyetlerini taşıması bakımından önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Does “tarih-i Osmaninin Bir Devre-i Muhimmesi Kosova Zaferi Ankara Hezimeti” Narrate One Victory and One Defeat
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The work called “Tarih-i Osmaninin Bir Devre-i Mühimmesi Kosova Zaferi Ankara Hezimeti” (1915) written by Fatma Aliye Hanım, in a male dominated era in which historiography was not based on scientific methods yet, is not just a portrait of a historical event. In the years that the Ottomans became smaller and the hot war continued intensely, the well-educated novelist daughter of historian Ahmet Cevdet Pasha began to criticize a period. In the work, the positive characteristics of the sultans who lived in the period of rise and the faults of the sultans who caused the interregnum period were unrolled. Moreover- tacitly- she pointed the faults of the period that she lived. The work is important as it is not only a noting to the history by a female author but also a determination, criticism and precisions of a novelist.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.074
Turkish Studies