Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 69
 İndirme 17
 Sesli Dinleme 1
Kur’ân Metninin Üslûb Özellikleri
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Kur’ân metninin zengin üslûb yönü ele alın¬mıştır. Kur’ân cümlelerin yapı¬sında, cümleleri oluşturan kelimelerin se-çilmesinde ken¬dine has orijinal bir anlatım tarzı vardır. Kur’ân’ın metin üslûbu ne nazım, ne de düz nesirdir. Onun ken¬disine has bu üslûbu, ilk günden bu¬güne inansın inan¬masın tüm insanlığı kendisine hayran bırakmış ve onun ortaya koyduğu i’câzı itirafa zorlamıştır. Hatta bu eş¬siz üslûbu ile tüm insanlığa kendi ayet ve sûrelerinin çok kısa bir mikta-rının benzerini getirmeleri hususunda meydan okumuş olan Kur’ân, vahyin nazil olduğu andan itibaren tarih boyunca kimseden bu hususta bir cevap alamamıştır. Kur’ân, dil ve o dilin kullanım üslûbu ile bütün olarak mu’ciz bir kelamdır. Kur’ân metninin özellikleri içinde en belirgin olanları, hitabının avam ve havassa birlikte yönelik olması, muktezay-ı hâli gözetmesi, laf¬zın kısalığına rağmen manasının zenginliği, nazım ve beyân güzelliği, ayet ve sûreler arasındaki tenasüb ve ikna özelliği şeklinde sıralanabilir. Az ve öz sözcüklerle çok şeyi ifade etmek anlamına gelen cevâmiu’l-ke¬lim özelliğine sahiptir. Kur’ân-ı Kerîm, kendi dilini anlayanlarla bir¬likte, anlamayanlara da hitap etmekte ve bu muhatapların içerisinde yer alan her tabaka yine kendi kapasitesine göre ondan istifade et¬mektedir. Kur’ân-ı Kerîm içerdiği lafızların, manayı tam olarak ifade ede¬bile¬cek bir şekilde kullanır. Bu kulla¬nımda, aslî veya tamamlayıcı her¬hangi bir un¬sur noksan olmadığı gibi, garip bir fazlalık da söz konusu değildir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.703
Turkish Studies