User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 2
 Views 75
 Downloands 17
 Audio Listening 1
Kur’ân Metninin Üslûb Özellikleri
2014
Journal:  
Turkish Studies
Author:  
Abstract:

Bu çalışmada Kur’ân metninin zengin üslûb yönü ele alın¬mıştır. Kur’ân cümlelerin yapı¬sında, cümleleri oluşturan kelimelerin se-çilmesinde ken¬dine has orijinal bir anlatım tarzı vardır. Kur’ân’ın metin üslûbu ne nazım, ne de düz nesirdir. Onun ken¬disine has bu üslûbu, ilk günden bu¬güne inansın inan¬masın tüm insanlığı kendisine hayran bırakmış ve onun ortaya koyduğu i’câzı itirafa zorlamıştır. Hatta bu eş¬siz üslûbu ile tüm insanlığa kendi ayet ve sûrelerinin çok kısa bir mikta-rının benzerini getirmeleri hususunda meydan okumuş olan Kur’ân, vahyin nazil olduğu andan itibaren tarih boyunca kimseden bu hususta bir cevap alamamıştır. Kur’ân, dil ve o dilin kullanım üslûbu ile bütün olarak mu’ciz bir kelamdır. Kur’ân metninin özellikleri içinde en belirgin olanları, hitabının avam ve havassa birlikte yönelik olması, muktezay-ı hâli gözetmesi, laf¬zın kısalığına rağmen manasının zenginliği, nazım ve beyân güzelliği, ayet ve sûreler arasındaki tenasüb ve ikna özelliği şeklinde sıralanabilir. Az ve öz sözcüklerle çok şeyi ifade etmek anlamına gelen cevâmiu’l-ke¬lim özelliğine sahiptir. Kur’ân-ı Kerîm, kendi dilini anlayanlarla bir¬likte, anlamayanlara da hitap etmekte ve bu muhatapların içerisinde yer alan her tabaka yine kendi kapasitesine göre ondan istifade et¬mektedir. Kur’ân-ı Kerîm içerdiği lafızların, manayı tam olarak ifade ede¬bile¬cek bir şekilde kullanır. Bu kulla¬nımda, aslî veya tamamlayıcı her¬hangi bir un¬sur noksan olmadığı gibi, garip bir fazlalık da söz konusu değildir.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles
Turkish Studies

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 12.054
Cite : 47.675
2023 Impact : 0.276
Turkish Studies