Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 24
Kıbrıs’ın Geleceği Konusunda Menderes-Boyd Görüşmeleri
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Kıbrıs meselesi Türkiye’nin yıllarca devam eden bir sorunu olmuştur. Lozan Antlaşması’ndan sonra Kıbrıs, İngiltere hâkimiyetinde kalmıştır. Bundan sonra Türkiye, Kıbrıs’a müdahale etmeyi düşünmemiştir. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra İngiltere, politika değiştirmiştir. Hâkimiyetindeki topraklardan yavaş yavaş çekilmeye başlamıştır. Bu sebeple Kıbrıs meselesi üzerinde Türkiye ve Yunanistan’ın da yer aldığı bir nüfuz mücadelesi başlamıştır. İngiltere, Kıbrıs’ta kaldığı sürece Türkiye, herhangi bir mücadeleye girmemiştir. İngiltere’nin Kıbrıs’tan çekilmeyi düşündüğü anda Türkiye, Kıbrıs üzerinde söz sahibi olmayı istemiştir. Zira Türkiye’nin Kıbrıs’a coğrafi ve tarihi yakınlığı bunu gerektirmektedir. Bu andan itibaren Türkiye ve Yunanistan arasında Kıbrıs konusunda ciddi ve şiddetli bir rekabet başlamıştır. Türkiye’nin amacı, Kıbrıs’ta yaşayan Türklerin ezilmemesidir. Yine İngiltere, Kıbrıs’tan çekilecekse Türkiye’nin olmadığı bir çözüm yolu düşünülemez. Türkiye bu doğrultuda adımlar atmaya başlamıştır. Ancak sorun oluşturan ve işi çıkmaza süren bir anlayış takip etmemiştir. Ilımlı bir politika izlemiştir. Menderes-Boyd görüşmeleri de ılımlı politikanın bir gereği olmuştur. Menderes-Boyd görüşmelerinde Türkiye ve İngiltere’nin karşılıklı ılımlı politika izlediği görülür. Birbirlerini kırmamaya çalıştıkları ortadadır. Boyd, Menderes’in isteklerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Menderes de Boyd’un konumunu zayıflatmamaya çalışmaktadır. Görüşmelerin önemli bir yanı artık Türkiye’nin taksim tezini desteklemeye başlamasıdır. Çünkü Türkiye, 1956’ya kadar devam ettirdiği Kıbrıs politikasını bu andan itibaren değiştirmiş olmaktadır. Bu bakımdan Menderes-Boyd görüşmeleri Kıbrıs meselesi tarihinde önemli bir konumdadır.

Anahtar Kelimeler:

The Menderes-boyd Meeting On Cyprus’ Futurity
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The Cyprus Question is a problem of Turkey that continued for years. Cyprus is one of the dominions of the Great Britain after the Lozan Treaty of Peace. After this Turkey did not think to interfered to Cyprus. The Great Britain change her policy after the World War II. And she started to go out her dominion territories slowly. Therefore the influence war beginned on Cyprus between Turkey and Greece. Turkey is not go into struggle on Cyprus that the Great Britain remains her control. Turkey thinks that if England wants to go out from Cyprus then has a right to say on Cyprus. Because Cyprus is very close to Turkey for geographical and historical. At this moment there was a serious and heavy competition on Cyprus between Turkey and Greece. Turkey’s aim was not to persecuting the Cyprus Turks’ from other states. If England went out from Cyprus it was not thought a solution without Turkey. And so Turkey began to take a step on this policy. But Turkey never followed complicate comprehension. Şhe followed genial policy. And the Menderes-Boyd meeting was due to that genial policy. At the Menderes-Boyd meeting, Turkey and England studied not to injure each other. Boyd, studied to do Menderes’ demands. Menderes also studied not to reduce Boyd’s position. Turkey’s began to encourage

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.169
Turkish Studies