Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 619
 İndirme 54
Atatürk Dönemi Türkiye-Fransa Eğitim İlişkileri
2013
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Eğitim bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren unsurların başında gelmektedir. Osmanlı Devleti’nin mirası üzerine Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk de modern güçlü bir devlet olmanın yolunun milli ve modern bir eğitim sisteminin oluşturulmasına bağlı olduğunu düşünmekteydi. Osmanlı Devleti’nin 1IX. Yüzyıl boyunca bu alanda yapmaya çalıştığı ıslahatlarda genellikle model aldığı Fransa, Atatürk Türkiye’sinin de eğitim alanlarında birikiminden etkilendiği ve yararlandığı ülkelerin başında gelmiştir. İki ülke arasındaki siyasi ilişkiler diğer bütün alanlarda olduğu gibi eğitimi de yakından etkilemiştir. Aslında Osmanlı-Fransız ilişkilerine genel olarak bakacak olursak son yüzyıl hariç az problemli olmuştur. Özellikle Fransız İhtilali sonrasında dünyada meydana gelen değişim, bütün dünyayı olduğu gibi, Osmanlı Devleti’ni de yakından etkilemiştir. Her şeye rağmen bu değişim sürecinde yaşanan batılılaşma gayretlerinde takip edilen ülke Fransa olmuştur. Dünyada meydana gelen Birinci Dünya Savaşı, daha sonra Mustafa Kemal’in önderliğini yapmış olduğu Milli Mücadele dönemi ve özellikle Hatay Meselesi ilişkileri etkileyen temel sorunlar olmuştur. Zamanla Fransa ile siyasi ve ekonomik ilişkilerin düzelmesi eğitime de yansımıştır. Böylece Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün hedeflediği modernleşme gayretine odaklanmıştır. Nitekim Cumhuriyetin ilanıyla birlikte, kimi devlet desteği ile kimi ise kendi olanaklarıyla pek çok genç eğitimlerini tamamlamak üzere Fransa’ya gitmiştir. Bu çalışmanın amacı, Osmanlıdan Cumhuriyete uzanan modernleşme sürecinde, eğitim alanında, Atatürk Dönemi Türkiye’si ile Fransa arasında gerçekleşen iletişimi irdelemektir.

Anahtar Kelimeler:

atatürk era turkeyfransa training relations
2013
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

education was at the beginning of the elements showing the advanced level of a country, atatürk, who founded the republic of turkey on the heritage of the ottoman state, also thought that the way of being a modern strong state is connected to the creation of a national and modern educational system, ottoman has been the main objective of working in this field, especially in the political relations between the country and the political relations of the country, which were affected by the accumulation of educational areas, and used in the beginning of the countries, in particular, the development of political relations with the political relations between the country has been carried out in the political relations of the past century

Anahtar Kelimeler:

The Relations Of Education Between France and Turkey During The Ataturk Period
2013
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Education is one of the components that show the development level of a country. Atatürk thought it would be possible to be a modern and powerful country only if modern education was formed. Just as the Ottoman Empire which took France as a model for the educational reforms, France also become one of the leading conutries that the new Turkısh Republic benefited from its own experinces. The political relations between two countries affected considerably the education system as in all other areas. As a result, if we look generally at the Ottoman-French relations, there has been few problems except for the last century. The drastic changes in the world, especially after the French Revolution, as in the whole world, affected the Ottoman Empire. Nevertheless, France was followed in terms of the efforts of modernisation during the process of this change. The World War I, the period of National Independence and the conflict of Hatay were the main problems that affected the relations. The improvement of political and economic relations with France influenced the education system. Thus, The Republic of Turkey focused on the effort of modernization led by Atatürk. Consequently, the young people went to France in order to complete their education through goverment-based aid or through their personal efforts. The purpose of of this study is to focus on the relations of education in the field of education in the modernization process from the Ottoman Empire to the Turkish Republic.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 47.657
2023 Impact/Etki : 0.276
Turkish Studies